Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond (zware) onweersbuien
Verkeersinformatie:
61 files van totaal 258 km

Automobilist met bier in de hand blijkt onder invloed drugs

Toegevoegd: 24-09-2020, 11.04 uur
Automobilist met bier in de hand blijkt onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - Bij de Spoorweg in Hulst heeft de politie woensdag aan het einde van de middag een automobilist betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Hij dronk achter het stuur uit een blikje bier maar hij bleek niet te veel alcohol op te hebben.


Agenten zagen de 30-jarige man rond 17.20 uur rijden en betrapte hem op heterdaad met het blikje aan de lippen. Ze namen daarom een blaastest af maar die wees uit dat de man niet meer had gedronken dan de maximale toegestane hoeveelheid. Omdat de agenten meerdere lege blikjes bier in de auto zagen liggen vroegen ze de man wel mee te gaan naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. Ook deze wees echter uit dat de man niet teveel had gedronken.

Omdat de man volgens de agenten toch gedrag vertoonde alsof hij onder invloed was van een stof, moest hij een speekseltest ondergaan. Die test scoorde wel 'positief': de test wees uit dat de man THC en amfetamine had gebruikt. Een GGD-arts is vervolgens naar het bureau gevraagd om een bloedtest te doen bij de man, afkomstig uit de gemeente Hulst. Het bloedmonster is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar zal het onderzocht worden. Als de uitslag bekend is, neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak.

De man kreeg voor nu wel een algeheel rijverbod van 24 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren