Weerbericht:
Buien, langs de kust veel wind. Overdag later droger. Woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
Geen files

Grapperhuis nog dit jaar op werkbezoek

Toegevoegd: 24-09-2020, 17.51 uur
Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid)
Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid)
© Foto: Arenda Oomen / Rijksoverheid
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) brengt nog dit jaar een werkbezoek aan de provincie Zeeland. Dat heeft Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg en voorzitter van het Zeeuwse districtscollege vanmiddag bekendgemaakt.


De Zeeuwse burgemeesters hebben in overleg besloten dat met Grapperhaus sowieso gesproken moet worden over de ondermijning in de havens en de capaciteit bij de Zeeuwse politie. Volgens Bergmann heeft de ondermijning in de havens ook een internationaal karakter en is het daarom goed dat de minister hierover met betrokken partijen in gesprek gaat.

Dat ondanks de personele schaarste bij de Zeeuwse politie een relatief hoog opsporingspercentage wordt gehaald, neemt volgens Bergmann niet weg dat de capaciteit bij de politie niet een serieus probleem is. De Zeeuwse burgemeesters willen graag dat in de provincie een politie-opleiding komt. Hierdoor moet onder meer voorkomen worden dat Zeeuwen die bij de politie willen de provincie verlaten om elders te studeren en vervolgens niet meer terugkeren. Dat is nu nog wel regelmatig het geval en draagt er mede aan bij dat er bij de Zeeuwse politie te weinig personeel is.

Het plan voor een politie-academie in Zeeland is niet nieuw. Hier werd eerder al meermaals voor gepleit. Bergmann acht de kans dat de opleiding er daadwerkelijk komt reëel maar hij geeft wel toe dat zo’n opleiding niet zomaar gerealiseerd is. Volgens Bergmann is het daarom van belang het onderwerp op verschillende niveaus regelmatig onder de aandacht te brengen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750