Weerbericht:
Buien, langs de kust veel wind. Overdag later droger. Woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Al zeker elf tuinsets gestolen deze maand

Toegevoegd: 24-09-2020, 18.11 uur
Al zeker elf tuinsets gestolen deze maand
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Deze maand is al zeker elf keer aangifte gedaan van de diefstal van tuinsets. De diefstallen werden gepleegd op verschillende plaatsen in de provincie en in Roosendaal. Eerder dit jaar was ook al sprake van een dergelijke reeks diefstallen.


Deze maand werd tot nu toe melding gemaakt van diefstallen in Goes, ’s-Gravenpolder, Grijpskerke, Wilhelminadorp en Roosendaal. In april dit jaar sloegen ‘tuinsetdieven’ ook al verschillende malen toe, toen met name in Hansweert, Tholen en Vlissingen. Ook in Lepelstraat en Roosendaal werden verschillende van zulke diefstallen gepleegd.

In april werden al eens drie verdachten aangehouden: twee Vlissingers en een man uit Tholen. Zij werden opgepakt nadat een benadeelde een kijkje had genomen bij een verdachte auto nadat hij net had geconstateerd dat zijn tuinmeubilair was gestolen. “De man had beet. In de verdachte auto zag hij zijn tuinset liggen. Hij belde meteen de politie en er konden drie verdachten worden aangehouden”, aldus de politie.

Ook nu wordt weer onderzoek gedaan. De politie roept op om eigendommen goed op te bergen en verdachte situaties te melden. De politie heeft ook enkele tips. “Zorg ervoor dat uw tuinmeubilair in een afgesloten tuin staat, of opgeborgen wordt in een berging of schuur die ook af te sluiten is. Wanneer dat mogelijk is, kunt u uw tuinmeubilair ook aan elkaar vastmaken door er een staalkabel doorheen te trekken en die met een goed slot af te sluiten. Op die manier maakt u het dieven zo moeilijk mogelijk. En dát is de bedoeling. Eén stoel is immers makkelijker mee te nemen dan bijvoorbeeld vier stoelen en een tafel die aan elkaar verbonden zijn”, zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lhj kaiser (25-9-2020 om 01:02)
wat moet je daar als dief nou mee ? veel werk , en het levert maar een paar tientjes op
een inwoner (24-9-2020 om 22:08)
Ik weet echt niet meer in wat wereld we leven .Nu moeten we de tuinmeubelen ook al elke avond achter slot zetten . En als het dat alleen maar was .??