Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend winterse buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel meldingen door storm in Zeeland

Toegevoegd: 25-09-2020, 22.59 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De storm die op dit moment over Zeeland raast heeft voor de nodige problemen gezorgd. Ook de brandweer heeft het druk.


Op de Westerschelde, ter hoogte van Griete, is rond 18.40 uur een schip in de problemen geraakt. De KNRM en sleepbedrijf Multraship zijn met meerdere schepen te hulp geschoten. Het schip is naar de haven begeleid.

De Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens is uit de vaart genomen. Er rijden bussen via de Westerscheldetunnel. Het treinverkeer tussen Middelburg en Vlissingen was een poosje ontregeld, omdat er spullen op de rails waren gewaaid.  De kermissen in Terneuzen en Goes zijn als gevolg van de harde wind stilgezet.

De brandweer is om 23.00 uur inmiddels al zo’n 25 keer opgeroepen voor een melding van een stormschade. In Oostkapelle waaide er aan de Magnolialaan een tak uit een conifeer. In Terneuzen werd de brandweer opgeroepen omdat er aan de Kazernestraat een steiger was omgewaaid. Aan de Scheldekade, eveneens in Terneuzen, was het dak van een paviljoen losgewaaid.

Bij een tankstation langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke knakte een boom omver die de oprit versperde. De brandweer heeft hem in stukken gezaagd en delen van de weg verwijderd. Ook aan de Emmastraat in Vlissingen moest een boomtak in stukken worden gezaagd. In veel gevallen van stormschade gaat het om omgevallen bomen of takken die op wegen zijn gewaaid.

De weersverwachting is dat de storm om middernacht zijn hoogtepunt heeft bereikt. Vanwege de storm, die van de Belgische weerdienst de naam Odette heeft gekregen, heeft het weerinstituut KNMI code geel afgegeven voor Zeeland tot zaterdagmiddag 14.00 uur.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (26-9-2020 om 01:20)
Die onmisbare brandweermannen zyn weer druk aan het werk. .Ik heb hier zoveel respect voor .Dank aan al die brandweermannen .
Cookie-instellingen beheren