Weerbericht:
Winterse buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandhuisjes omgewaaid door harde wind

Toegevoegd: 26-09-2020, 18.44 uur
De ravage op het strand tussen Domburg en Oostkapelle. De ravage op het strand tussen Domburg en Oostkapelle.
De ravage op het strand tussen Domburg en Oostkapelle.
© Foto: Jordan Pinas
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tientallen strandhuisjes langs de Zeeuwse kust zijn door de harde wind beschadigd geraakt of weggewaaid.


Aan de Walcherse kust heeft de storm flink huisgehouden. De strandhokjes daar zijn vooral gezandstraald. Bij Domburg en Westkapelle werden enkele hokjes richting de branding geblazen. De hokjes waarin strandspullen zijn opgeslagen liggen her en der verspreid over het strand.

Bij Groede en Nieuwvliet werden de strandhokjes meegevoerd door de wind. Andere hokjes zijn letterlijk tegen de duinen omver geblazen. Ongeveer de helft van de hokjes raakte hier beschadigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nelie (28-9-2020 om 19:30)
Helemaal mee eens "gewoon opruimen die troep" Maar ja alles voor het geld! Straks is er geen strand meer over. Huisjes hoeren niet op een strand.
Gewoon opruimen die troep (27-9-2020 om 21:09)
Niet plaatsen, kan het ook niet omwaaien en hebben we een fatsoenlijk strand. Win Win! Er komen alsmaar meer van die huisjes, alles voor het geld..
@ els (27-9-2020 om 07:03)
.... Weet u wat voor operatie dat is, om alle huisjes van 't strand te halen? Iets zeggen is zo makkelijk soms...
Zoutelandenaar (26-9-2020 om 23:10)
Staan ook gewoon los op het strand dan kan je op wachten dat er om vallen met storm de meest huisjes staan op palen dan kunnen ze niet om waaien
cq (26-9-2020 om 20:52)
Afwachten wanneer de strand paviljoens de zee in drijven, als je binnen de dijken (duinen) bouwt kan je er vroeg of laat op wachten. Het massa toerisme kent geen grenzen geef een beetje meer rust binnen de dijken! Ze zijn niet voor niets op gespoten toch?
els (26-9-2020 om 20:13)
Je weet dat er storm aan komt waarom haal je de strandhuisjes niet weg
Cookie-instellingen beheren