Weerbericht:
Vrij veel wind bewolkt en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Rookontwikkeling in zorgcentrum Sint-Maartensdijk

Toegevoegd: 27-09-2020, 18.59 uur
Een bewoonster werd nagekeken door de ambulancedienst.
Een bewoonster werd nagekeken door de ambulancedienst.
© Foto: 112Markiezaten.nl
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - In verzorgingshuis Maartenshof in Sint-Maartensdijk is zondagavond brand gemeld. Eén persoon is nagekeken door de ambulancedienst.


Vanuit het zorgcentrum aan het Maartenshof werd rond 18.35 uur brand gemeld. Hierop werd  de brandweer van Sint-Maartensdijk met spoed ter plaatse gestuurd. In de tussentijd werd middelbrand gegeven en zodoende werd ook de blusploeg van de post Stavenisse gealarmeerd. Vanuit Bergen op Zoom ging een hoogwerker ter plaatse.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft er iets op de kookplaat gestaan of gelegen dat rookontwikkeling veroorzaakte. Al snel na aankomst van de eerste blusploeg kon het sein 'brand meester' worden gegeven. "Er is geen brand geweest, alleen rookontwikkeling", zo zegt de VRZ.

De bewoonster is door ambulancepersoneel onderzocht. De brandweer is bezig om ruimtes te ventileren. "In vier kamers heeft wat rook gestaan, na het ventileren zal de brandweer voor zekerheid metingen verrichten voordat bewoners kunnen terugkeren", zo zegt de Veiligheidsregio.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren