Weerbericht:
Bewolkt, vanavond kans op mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand verwoest caravanopslag Haamstede

Toegevoegd: 27-09-2020, 23.41 uur - Update: 28-09-2020, 01.58 uur
Door: Manfred Berrevoets

BURGH-HAAMSTEDE - In een loods voor caravanopslag aan de Serooskerkseweg (N57) bij Burgh-Haamstede woedt op dit moment een zeer grote brand.


De brand in de loods van circa 110 meter lang en 50 meter breed werd rond 23.25 uur ontdekt. Al snel werd duidelijk dat de loods al volledig in brand stond. Daarom werd binnen tien minuten na de eerste melding al 'zeer grote brand' afgekondigd en werd voornamelijk ingezet op het afschermen van de omliggende panden. Dat was succesvol want overslag kon worden voorkomen. Het gevaar voor uitbreiding is inmiddels geweken. Rond 01.50 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

In de loods stonden volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) caravans gestald. De loods en de inhoud moeten als verloren worden beschouwd. Er hebben zich enkele explosies voorgedaan maar de in de loods aanwezige dieseltank was leeg, zo meldde de VRZ vannacht. Volgens de Veiligheidsregio stijgt de rook nog altijd goed omhoog. "Overlast is daardoor beperkt", zo laat een woordvoerder weten. Het advies is uit de rook te blijven en ramen, deuren en ventilatie te sluiten als mensen in de omgeving last hebben van de rook.

Bij de brand zijn vijf blusvoertuigen, een hoogwerker, een watertankwagen, een grote dompelpomp met 150 mm slangen en diverse ondersteunende eenheden ingezet. De ingezette eenheden komen van de posten Burgh-Haamstede, Renesse, Scharendijke, Brouwershaven, Kerkwerve, Zierikzee en Goes-Oranjeweg. Vanaf de post Oosterland werd een blusvoertuig paraat gesteld in Scharendijke zodat indien nodig bij eventuele andere incidenten ook nog snel hulp geboden kan worden.

Rond 01.45 uur werd de inzet van de brandweer afgebouwd. Het nablussen zal echter nog geruime tijd duren. Bij het nablussen zullen nog drie tankautospuiten, een hoogwerker en een dompelpomp ingezet blijven. De Serooskerkseweg (N57) is vanwege de brand nog altijd in beide richtingen afgesloten tussen de rotonde bij Burgh-Haamstede en de kruising bij de Schelphoek. Het verkeer kan omrijden via de N652 en de N651.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kevin van tellingen (28-9-2020 om 19:13)
reactie op JJ van L. de reactie die je geeft gaat helemaal nergens over. de eigenaar zou dit nooit doen of maar enige suggestie hebben om dit te doen. wij als huurders weten dit voor 1000% dus ga niet zomaar dingen roepen of suggereren! ik zelf ben mijn nieuwe visboot kwijt, dat is heel erg zuur en een hele rare gewaar wording. vele mensen zijn iets waar ze veel waarde aan hechten verloren maar had ook erger gekund. brandweer heeft hier echt alles gedaan om de rest van de omliggende panden te redden, zolang het bij materiële schade blijft kom je er wel overheen, ook al wordt je er nooit beter van en heb je veel verdriet en woede. denk eerst na voordat u iets schrijft zonder enige weet!
Kees (28-9-2020 om 15:33)
Als deze schuur nog steeds het eigendom is van degene die het 20 jaar geleden was, dan hoeft die het niet meer voor het geld te doen. Die liep destijds al binnen op de termijnmarkt voor uien. Daarvoor hoefde hij het overigens ook al niet te doen voor het geld.
JJ van L (28-9-2020 om 08:41)
Qok bizar hey je steeds meer grote branden 'zomaar' ziet ontstaan sinds er Corona is.. Of toevallige brandjes ?! Zou de verzekering ook echt alles uitkeren ? Zoja dan loont het wel denk ik brand.. Zal nooit die brand in Biggekerke vergeten van de oude kaasboerderij, zat zoveel asbest in dat niemand er jaren wat mee wist te doen, tot het zomaar in brand vloog en iedereen ineens blij was... NOOIT meer wat van gehoord dat onderzoek toen... Zoals ik al zei, BIZAR toevallig !
Cookie-instellingen beheren