Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Vanavond aankondiging nieuwe coronamaatregelen

Toegevoegd: 28-09-2020, 14.43 uur
Vanavond aankondiging nieuwe coronamaatregelen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nederland krijgt vanaf morgen te maken met flink wat aanscherpingen van de coronamaatregelen. Dat zal het kabinet naar verwachting vanavond bekendmaken, zo melden verschillende media.


De persconferentie van vanavond zou eigenlijk morgen plaatsvinden maar deze is vervroegd om sneller in te kunnen grijpen. Het aantal coronabesmettingen en het aantal IC- en ziekenhuisopnames in ons land neemt de laatste tijd weer flink toe. De verwachting is bovendien dat het aantal besmettingen nog verder zal stijgen als nu niet wordt ingegrepen. De zogeheten R-waarde, die aangeeft hoeveel mensen gemiddeld besmet worden door één patiënt met COVID-19, ligt immers op 1,33. Hoe meer besmettingen er zijn, hoe groter het totaal aantal patiënten wordt als dit reproductiegetal boven de 1 ligt.

Wat de maatregelen precies gaan inhouden is nog niet helemaal duidelijk maar volgens de NOS lijkt het erop dat er in ieder geval strikter gehandhaafd zal worden op thuiswerken. Ook zal publiek niet meer welkom zijn bij sportevenementen en moet de horeca in heel Nederland uiterlijk om 22.00 uur dicht. In de supermarkt zal men alleen nog maar naar binnen mogen met een winkelwagentje, welke dan ook weer overal bij elk gebruik ontsmet zal worden. Voor samenkomsten van groepen binnen en buiten zullen waarschijnlijk ook nieuwe regels gaan gelden. Dat geldt ook voor samenkomsten thuis. De landelijke norm voor gezelschappen zou op maximaal 4 komen te liggen.

De precieze nieuwe regels zullen vanavond tijdens de persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend worden gemaakt. Deze is vanaf 19.00 uur te volgen bij de verschillende landelijke media.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De kritische Zeeuwsch Vlaming (29-9-2020 om 10:51)
@ Ed. Even een reactie hierop. Zo te zien aan je reactie kom je van de overkant. Ik loop niet te wijzen met het vingertje , zeg alleen mijn mening. Hou mij al 6 maanden streng aan de opgelegde maatregelen, omdat ik al aardig naar de risicogroep loop qua leeftijd. Maar ik volg de politiek behoorlijk goed en zie dat daar in Den Haag er behoorlijk arrogant met dit probleem wordt omgegaan. Dus ik begrijp het goed wat er daar gebeurt op het binnenhof en dat irriteert mij behoorlijk. En om verdere belachelijke discussie uit te sluiten, ik ben een geboren en getogen hagenees die 23 jaar geleden voor werk naar zeeuwsch vlaanderen ben verhuisd. Kom nog regelmatig in Den Haag dus ken de mentaliteit daar behoorlijk goed. Met vriendelijke groet,
Ed (29-9-2020 om 00:31)
@ De kritische Zeeuwsch Vlaming Dit gaat over ons hele land en niet alleen maar over de Randstad!!!! Ook hier in Zeeland kan het weer gewoon fout gaan! Dus niet met een vingertje wijzen en je gewoon netjes aan de maatregelen houden, zoals we het allemaal moeten! Het is een beetje te makkelijk om te roepen dat De Jonge het niet onder controle heeft. Plaats alsjeblieft geen opmerkingen als je totaal niet lijkt te begrijpen wat er echt aan de hand is!
Markush (28-9-2020 om 23:20)
@Koos die vakkenvullers in de supermark houden zich zelden aan de anderhalve meter, action propvol in het weekend, AH propvol in het weekend, zomer met vele Duitsers, cafes met mensen die zich niet aan de regels houden, restaurants redelijk vol, bussen weer redelijk vol.... Jong en oud op straat die niet aan de regels houden; je leeft in een droomwereld als je denkt dat mensen zich hier aan de regels houden,
Katinka (28-9-2020 om 23:09)
Gewoon doen, die adviezen. We leven in Nederland luxe en in rust en vrijheid. Wat zeurt men dan over een beetje minder vrijheid...Doe de naam van "nuchtere Zeeuw" eer aan.
Koos P. (28-9-2020 om 17:37)
Ja hoor mensen, lekker gaan klagen over de maatregelen, dat gaat zeker helpen. Besef wel dat het hier Zeeland zo goed gaat omdat gelukkig de meeste mensen zich zoveel mogelijk aan de maatregelen houden!! Blijf dit aub ook gewoon doen!! Anders is het hier straks net zo'n puinzooi als in de randstad, en duurt het niet lang voordat alles weer op slot gaat. Wees aub verstandig, denk niet alleen aan jezelf. We moeten dit samen doen.
De kritische Zeeuwsch Vlaming (28-9-2020 om 17:13)
Ja hoor, daar in de randstad maken ze er een puinhoop van en wat gebeurt er? Iedereen moet bloeden, ook in Zeeuwsch-Vlaanderen. Waar de besmettingen dik onder het gemiddelde ligt. "De Jonge" die trouwens hier in Zaamslag heeft gewoond heeft het niet onder controle. Paniekvoetbal daar in Den Haag. duidelijk beslissingen in het kader van de komende verkiezingen. Bang dat ze de steun verliezen in de Randstad en dan straffen ze maar het hele land. Dan zijn ze er af. Ook de provincies die zich aan de regels houden.
Cookie-instellingen beheren