Weerbericht:
Vrij veel bewolking en eerst plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink: 'Ook in Zeeland actie nodig tegen corona'

Toegevoegd: 28-09-2020, 22.13 uur
Lonink: 'Ook in Zeeland actie nodig tegen corona'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeland mag dan relatief weinig coronabesmettingen hebben, dat maakt niet dat we hier niet in actie moeten komen. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de vanavond door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen.


Lonink: "Corona is weer aan een forse opmars bezig in Nederland. Die opmars kunnen we alleen met elkaar de pas afsnijden. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen. Het virus verspreidt zich namelijk zo snel en op zoveel plekken, dat alleen regionaal ingrijpen onvoldoende is. We moeten overal in actie komen. Ook in Zeeland vraagt dat van ons om met elkaar weer extra voorzichtig te zijn.”

Volgens Lonink geven de verscherpte landelijke maatregelen niet alleen duidelijkheid, ze zijn volgens hem ook overal echt nodig. “Want hoewel er momenteel in Zeeland minder besmettingen zijn dan in andere regio’s, is het ook hier wachten op problemen als we om ons heen kijken. Waar andere regio’s het virus hard moeten terugdringen, moeten we in Zeeland vooral een snelle toename van zieken voor zijn. De situatie verschilt dus per regio, maar er passen dezelfde maatregelen bij”, zo stelt de VRZ-voorzitter in een verklaring.

Lonink wil voorkomen dat er opnieuw veel druk op de zorg ontstaat en dat zwaardere maatregelen in de regio nodig zijn. “De tweede virusgolf zwelt nu duidelijk aan. Daardoor zien we elders al ziekenhuizen die reguliere zorg afschalen. We hebben eerder bewezen dat we het virus snel kunnen afremmen door alert te zijn en doordat we met elkaar verantwoord met de maatregelen en adviezen omgaan.”

Dat nieuwe beperkingen zwaar zijn, zegt Lonink zeker te begrijpen. “Zeker ook voor ondernemers. En in Zeeland voelt het extra zwaar, omdat het virus hier nu nog minder hard oplaait. Maar corona stopt niet bij de regio- of landsgrens. Daarom ligt het virus hier net zo goed op de loer. Met deze maatregelen kunnen we erger voorkomen. En er zo samen voor blijven zorgen dat we corona onder controle houden."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
realist (30-9-2020 om 03:53)
Waarom zit iedereen zo te panikeren? Mensen vallen niet bij bosjes om, er is nauwelijks iets aan de hand. Het enige wat gedaan wordt is paniek zaaien en de mensen zo bang mogelijk houden. Als je dat nu nog niet doorhebt... Ga gewoon door met je leven in plaats van te roepen dat de ic's overvol zijn en de zorg het niet aankan. Dat is namelijk helemaal niet het geval. De media wil ons dat doen geloven, maar wie controleert de media?? Wees realistisch en kritisch. Succes
vlissinger (29-9-2020 om 23:03)
Zeeland is nog redelijk virusvrij. Laten we proberen dat zo te houden. Ik vind alle reacties van jongeren nogal overkomen als verwende nestjes, die nog nooit in hun vrijheid beperkt zijn. Nu hebben ze social media, waarmee ze met elkaar in contact kunnen blijven. Vergelijk dat eens met de mensen die bijvoorbeeld in de jaren '40 jongere waren.
leukhetik (29-9-2020 om 22:25)
PIPPA ,, er klopt gewoon geen zak van.. cijfers wordt mee gerommeld, doden van paar maanden terug geven ze nu door om het wat erger te maken. pcr test klopt voor geen meter, mensen die positief waren getest wilden verder onderzoek en wat bleek??? et was hert rhino virus!!!. de wereldbevolking wordt gereduceerd?? ja door corona meer doden in derde wereld, meer doden door mensen met kanker die niet behandeld werden enzzzzzzzzzzzzzzz...dus loop niet zomaar leugenaar rutte achterna want dan ben je echt van t pad af
Sebastian (29-9-2020 om 13:18)
Als ik het goed begrepen heb waren de grootste bronnen van besmettingen in Zeeland tot nu toe prive feestjes. En daarmee hebben toeristen helemaal niets te doen, dus moeten zij nu ook niet de prijs ervoor betalen door misschien opnieuw geweerd te worden.
Ruud (29-9-2020 om 12:57)
Het was toch ook mr. Lonink die vorige week samen met het VVV een campagne op touw zette naar Belgie en Duitsland van kom maar naar hier in Zeeland!. Want hier is het nog veilig. Nu is hij ineens bezorgt. Een Clown is het. Snel met Pensioen gaan. Volledige onbetrouwbaar dat persoon.
pippa (29-9-2020 om 12:44)
Heel het land mondkapjes dragen 1.50 afstand en geen feestjes ,wat is belangrijker feest vieren of je leven? De wereldbevolking wordt gereduceerd, en de allerarmsten zij de dupe! Zoals gewoonlijk. Feestvieren ,voetbal kom er niet aan! Nu we een 2e golf hebben lijkt het me toch veel belangrijker de maatregelen in acht te nemen ,feestvieren en voetbal dat komt later heus wel weer ,ik vind het heel erg voor jongeren ,er wordt een stuk van de vrijheid die we altijd kenden afgenomen maar het is niet anders,hoe meer we ons aan de maatregelen houden hoe eerder het virus eronder is te krijgen. Voor China ,sluit alle vieze,gore markten deze onhygienische toestand heeft al 1mill.levens geeist!! En daar blijft het niet bij......Lieve mensen denk na!
Cookie-instellingen beheren