Weerbericht:
In de kustgebieden enkele buien, vooral in het zuiden en oosten mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink: 'Ook in Zeeland actie nodig tegen corona'

Toegevoegd: 28-09-2020, 22.13 uur
Lonink: 'Ook in Zeeland actie nodig tegen corona'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeland mag dan relatief weinig coronabesmettingen hebben, dat maakt niet dat we hier niet in actie moeten komen. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de vanavond door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen.


Lonink: "Corona is weer aan een forse opmars bezig in Nederland. Die opmars kunnen we alleen met elkaar de pas afsnijden. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen. Het virus verspreidt zich namelijk zo snel en op zoveel plekken, dat alleen regionaal ingrijpen onvoldoende is. We moeten overal in actie komen. Ook in Zeeland vraagt dat van ons om met elkaar weer extra voorzichtig te zijn.”

Volgens Lonink geven de verscherpte landelijke maatregelen niet alleen duidelijkheid, ze zijn volgens hem ook overal echt nodig. “Want hoewel er momenteel in Zeeland minder besmettingen zijn dan in andere regio’s, is het ook hier wachten op problemen als we om ons heen kijken. Waar andere regio’s het virus hard moeten terugdringen, moeten we in Zeeland vooral een snelle toename van zieken voor zijn. De situatie verschilt dus per regio, maar er passen dezelfde maatregelen bij”, zo stelt de VRZ-voorzitter in een verklaring.

Lonink wil voorkomen dat er opnieuw veel druk op de zorg ontstaat en dat zwaardere maatregelen in de regio nodig zijn. “De tweede virusgolf zwelt nu duidelijk aan. Daardoor zien we elders al ziekenhuizen die reguliere zorg afschalen. We hebben eerder bewezen dat we het virus snel kunnen afremmen door alert te zijn en doordat we met elkaar verantwoord met de maatregelen en adviezen omgaan.”

Dat nieuwe beperkingen zwaar zijn, zegt Lonink zeker te begrijpen. “Zeker ook voor ondernemers. En in Zeeland voelt het extra zwaar, omdat het virus hier nu nog minder hard oplaait. Maar corona stopt niet bij de regio- of landsgrens. Daarom ligt het virus hier net zo goed op de loer. Met deze maatregelen kunnen we erger voorkomen. En er zo samen voor blijven zorgen dat we corona onder controle houden."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
the Old Boy's Network (29-9-2020 om 12:43)
@ peter queest, het is in die wereld gebruikelijk dat als je wanprestaties levert je wordt weggepromoveerd.
leukhetik (29-9-2020 om 12:41)
wat een gigantische eikels bij rivm en kabinet... wat een regels zeg. nee je mag wel naar de efteling maar een amateurwedstrijdje bezoeken met 15 man is levensgevaarlijk. na de wedstrijd mag je niet naar de kantine maar wat ga je dan doen???? juist naar de kroeg want die is wel open. snapt u het nog??? ik niet en zo is er nog veeeel meer waar geen hout van klopt
Ralph (29-9-2020 om 12:25)
Goed gezien johan, de toerist is verjaagd door het slechte weer en spontaan weer een cockdown
Peter (29-9-2020 om 12:24)
Onbegrijpelijk dat "meeloper Lonink" zich aansluit bij een maatregel rondom de oplopende covid-19 besmette gebieden terwijl de eigen Provincie waarover hij gaat het minst aantal besmettingen telt ? Dat is de middelvinger opsteken naar alle Zeeuwen die zich netjes zoveel mogelijk aan de geldende regels houden ! Onderzoek zou uitwijzen dat het merendeel van de Nederlanders een mondkapjesplicht zou ondersteunen ? Waarom dragen zij die dan niet want ik zie slechts buitenlanders met zo'n kapje op en dan weer af flaneren ? Kijk eens over de landsgrenzen; daar vinden de meeste besmettingen en ziekenhuisopnamen plaats terwijl nu net daar een mondkapjesplicht bestaat ? raar niet...………..?!!
JJ v P (29-9-2020 om 12:22)
Onzin en jankers / klagers ! Paar maanden Corona en niemand heeft meer geld ?? !Het 1e wat je geleerd word bij de KvK is ook sparen voor slechte tijden en zuinig zijn om klappen op te vangen.. Maar nee hoor, ZZP worden en gelijk dikke Dodge Ram kopen en overal roepen je stoer ben en eigen baas en vrouwen scoren op internet als zakenmannetje !! En nu lopen janken dat je geen geld meer heb !! Ik ben ook ondernemer en je moet 1st 10 jaar hard werken en sparen en dan pas investeren of reserveren voor slechte jaren.. Corona kan nog 3 jaar duren volgens virologen omdat 1st alle seizoen over de wereld moeten zijn gegaan.. Onder ons is het nu winter en op ander plekken is het voorjaar op aarde, na 3 jaar kun je pas zeggen en kijken wat en hoe !
Rein (29-9-2020 om 11:45)
Dhr. Lonink blaat weer lekker maar geeft geen wol. Sluit de vakantieparken, weer alle Belgen, Duitsers en versoepel de maatregelen pas wanneer er een volwaardig vaccin beschikbaar is voor iedereen.
Cookie-instellingen beheren