Weerbericht:
Zonnig, droog en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink: 'Ook in Zeeland actie nodig tegen corona'

Toegevoegd: 28-09-2020, 22.13 uur
Lonink: 'Ook in Zeeland actie nodig tegen corona'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeland mag dan relatief weinig coronabesmettingen hebben, dat maakt niet dat we hier niet in actie moeten komen. Dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de vanavond door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen.


Lonink: "Corona is weer aan een forse opmars bezig in Nederland. Die opmars kunnen we alleen met elkaar de pas afsnijden. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen. Het virus verspreidt zich namelijk zo snel en op zoveel plekken, dat alleen regionaal ingrijpen onvoldoende is. We moeten overal in actie komen. Ook in Zeeland vraagt dat van ons om met elkaar weer extra voorzichtig te zijn.”

Volgens Lonink geven de verscherpte landelijke maatregelen niet alleen duidelijkheid, ze zijn volgens hem ook overal echt nodig. “Want hoewel er momenteel in Zeeland minder besmettingen zijn dan in andere regio’s, is het ook hier wachten op problemen als we om ons heen kijken. Waar andere regio’s het virus hard moeten terugdringen, moeten we in Zeeland vooral een snelle toename van zieken voor zijn. De situatie verschilt dus per regio, maar er passen dezelfde maatregelen bij”, zo stelt de VRZ-voorzitter in een verklaring.

Lonink wil voorkomen dat er opnieuw veel druk op de zorg ontstaat en dat zwaardere maatregelen in de regio nodig zijn. “De tweede virusgolf zwelt nu duidelijk aan. Daardoor zien we elders al ziekenhuizen die reguliere zorg afschalen. We hebben eerder bewezen dat we het virus snel kunnen afremmen door alert te zijn en doordat we met elkaar verantwoord met de maatregelen en adviezen omgaan.”

Dat nieuwe beperkingen zwaar zijn, zegt Lonink zeker te begrijpen. “Zeker ook voor ondernemers. En in Zeeland voelt het extra zwaar, omdat het virus hier nu nog minder hard oplaait. Maar corona stopt niet bij de regio- of landsgrens. Daarom ligt het virus hier net zo goed op de loer. Met deze maatregelen kunnen we erger voorkomen. En er zo samen voor blijven zorgen dat we corona onder controle houden."

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (29-9-2020 om 07:12)
We gaan gewoon vanaf nu in onze winterslaap
Lege vaten (29-9-2020 om 07:08)
Stank voor dank
Wilhelmina den Doelder (29-9-2020 om 05:51)
Wat is dit nu weer? Hij steunt de besluiten van de regering, wat wil hij dan? De regering niet steunen en boven de wet gaan staan, net zoals hij deed met zijn drugsbeleid? Het is maar goed dat deze burgemeester vertrekt,. Corona stopt niet over de grens en onze Belgische buren komen massaal hierheen bij strengere Belgische maatregelen omdat hun gebied tot rode zone is verklaard ! Deze man staat totaal buiten de realiteit om net als met zijn drugsbeleid, dat alleen maar overlast gaf. Zo gaan we ons hier ook weer kapot ergeren aan de Belgen die hier terras komen bezoeken vanuit rode zones. Dan heeft het veel nut (niet dus).
R (29-9-2020 om 03:22)
Als lonink nu eens lekker van zn pensioen gaat genieten en stopt met al zn bemoeienis overal, die kop hebben we nu wel genoeg gezien!
Burger (29-9-2020 om 02:39)
Er worden slappe maatregelen genomen omdat de economie moet blijven draaien. Ten koste straks van de ouderen en zwakken die bij bosjes door Corona gaan omvallen. Ik ben longpatiënt en vraag me af of ik het wel haal als ik het krijg. Mensen beseffen pas als iemand uit hun eigen familie het krijgt denk ik.
Meer onduidelijkheid (28-9-2020 om 23:28)
Er is alleen maar meer onduidelijkheid gecreëerd. Een dringend advies is nog altijd geen verordening.
Cookie-instellingen beheren