Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Lonink sluit twee drugspanden

Toegevoegd: 29-09-2020, 16.59 uur
Burgemeester Lonink sluit twee drugspanden
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen heeft deze maand twee panden gesloten vanwege drugsovertredingen.


In Axel werd op 2 september een woning aan de Weststraat vergrendeld. Op 22 april werd op dit adres een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 611 hennepplanten. De woning is voor een periode van drie maanden gesloten. Aan de Van Cantfortstraat in Terneuzen werd op 27 mei 784 gram speed aangetroffen in een woning. Deze woning is voor een periode van zes maanden gesloten omdat er volgens de gemeente sprake was van recidive.

De bestuurlijke maatregel zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
chuckles (29-9-2020 om 21:55)
een druppel in een kookhetende lavapan
Cookie-instellingen beheren