Weerbericht:
Brede opklaringen en droog. Morgen van het westen uit bewolking en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Belg ontkent beroving: 'Ze wilden verzekering oplichten'

Toegevoegd: 29-09-2020, 18.03 uur
Belg ontkent beroving: 'Ze wilden verzekering oplichten'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft dinsdag tegen de 22-jarige Belg W. L. een gevangenisstraf van twaalf maanden gevorderd. L., die alles als een grote leugen bestempelde, wordt ervan verdacht eind februari van dit jaar in Oosterland en Nieuwerkerk van drie jongens te hebben bedreigd om zo hun mobiele telefoons te bemachtigen.


Volgens verklaringen van de jongelui moesten ze onder bedreiging van een vuurwapen (of iets daar op leek) op de grond gaan liggen en hun mobieltjes afgeven. De drie deden overigens pas twee dagen na het voorval aangifte bij de politie. Volgens L. was het verhaal van de drie van A tot Z. gelogen. In de lezing van L. wilden de drie jongens wiet bij hem kopen en hadden ze geen of in ieder geval niet genoeg geld om dat te betalen. Ze zouden daarom zelf met het idee zijn gekomen om hun telefoons als onderpand te geven om vervolgens hun telefoons bij de verzekering te claimen vanwege diefstal of zoiets. Eén van de drie jongens had op die manier al zijn geld binnen.

De advocaat van L., J. Grootjans, had zo zijn bedenkingen bij het hele voorval en dan met name over de verklaringen van de drie jongens. Zo vond hij het maar vreemd dat de verklaringen die ze bij de politie hadden afgelegd niet alleen onderling verschilden, maar ook nog eens bij latere verhoren afweken van hun eerdere verklaringen. Grootjans was dan ook van oordeel dat in ieder geval de overtuiging ontbrak en dat zou volgens hem moeten leiden tot vrijspraak.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (1-10-2020 om 04:29)
Johan; jij bepaalt niet welke straf deze persoon krijgt. Wat dacht je? Dat de ovj en de rechter helemaal speciaal naar hvz gaan surfen tijdens de zitting, jou commentaar lezen en dan klakkeloos besluiten “oh laten wij maar doen wat anonieme Johan zegt”. Tuurlijk niet man!
Johan (30-9-2020 om 13:46)
Wanneer de beroving niet te bewijzen blijkt, geef die Belg dan maar 12 maanden gevangenisstraf voor de handel in drugs. Die heeft hij immers zelf toegegeven.
Cookie-instellingen beheren