Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

'Alleen in Zeeland geen duidelijke groei corona'

Toegevoegd: 29-09-2020, 18.16 uur
'Alleen in Zeeland geen duidelijke groei corona'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Alleen in Zeeland is geen sprake van een duidelijke groei met betrekking tot het aantal coronabesmettingen. Dat heeft Jaap van Dissel van het RIVM vanmiddag gezegd in zijn briefing aan de Tweede Kamer.


Alhoewel op dit moment de meeste besmettingen in de grote steden zijn, is ook in andere delen van het land een duidelijke groei zichtbaar, zo zei Van Dissel. Volgens de RIVM-directeur is Zeeland de enige uitzondering. Voor Zeeland ligt het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners nu op 3,7. Landelijk ligt dit getal op 17,4. De zogeheten 'signaalwaarde' is 7.

Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) liet gisteren in een reactie al weten dat ondanks het relatief lage aantal Zeeuwse besmettingen ook hier actie nodig was. “Hoewel er momenteel in Zeeland minder besmettingen zijn dan in andere regio’s, is het ook hier wachten op problemen als we om ons heen kijken. Corona stopt niet bij de regio- of landsgrens. Daarom ligt het virus hier net zo goed op de loer”, zo zei Lonink.

Nieuwe besmettingen
Vandaag werden 13 nieuwe Zeeuwse besmettingen gemeld. Het gaat om inwoners van de gemeenten Borsele (1), Hulst (2), Middelburg (2), Schouwen-Duiveland (1), Terneuzen (4), Veere (1) en Vlissingen (2). In de Zeeuwse ziekenhuizen liggen volgens Omroep Zeeland momenteel 15 coronapatiënten: zes in Terneuzen en negen in Goes. In totaal zes van de genoemde 15 personen liggen op een intensive care (IC).

Sinds 18.00 uur zijn overigens de gisteren aangekondigde nieuwe coronamaatregelen definitief van kracht.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.P. (29-9-2020 om 20:53)
Wij zeeuwen zijn te sterk en hezond
Tunnelen hemelzoet (29-9-2020 om 20:17)
De menssen moet er aan de Corona regels houden dan verlaagt de besmettingen menssen wees slim
Cookie-instellingen beheren