Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagenchauffeur rijdt achteruit bij tunnel

Toegevoegd: 30-09-2020, 13.03 uur
De politie zette de vrachtwagen aan de kant bij het tolplein in Borssele.
De politie zette de vrachtwagen aan de kant bij het tolplein in Borssele.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De politie heeft woensdag een vrachtwagenchauffeur bekeurd die probeerde achteruit te rijden bij de Westerscheldetunnel (N62).


De chauffeur van de vrachtauto kwam er volgens een gebiedsagent van de Landelijke Eenheid dienst Infra Zuidwest te laat achter dat hij de laatste afslag bij Terneuzen had gemist. Hij had echter geen zin om onnodig door de Westerscheldetunnel te rijden en besloot daarom om maar achteruit te gaan rijden.

De politie bestempelt de actie van de chauffeur als 'levensgevaarlijk'. De man moest daarom gewoon de tunnel door naar het tolplein bij Borssele. Hij heeft niet alleen een boete gehad maar moest ook de tolkosten gewoon betalen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bezoeker (30-9-2020 om 13:39)
Het is toch van de zotte wat er tegenwoordig allemaal maar gedaan word. Heeft die chauffeur geen geldig rijbewijs,zo ja dan weet hij toch wat wel en niet kan ( mag ) Er moet veel meer controle komen op alles.
Johan (30-9-2020 om 13:38)
Vrachtwagenchauffeurs worden zodanig afgeknepen door hun werkgevers dat ze uit angst zulke verkeersgevaarlijke beslissingen gaan nemen... Deze man dacht waarschijnlijk zijn werkgever de tunnelkosten en de brandstofkosten te besparen nadat hij per ongeluk de laatste afslag voor de tunnel voorbij was gereden. Misschien had zijn werkgever deze kosten ook wel op de chauffeur verhaald wanneer hij onnodig 2x door de tunnel was gegaan. Zou hij de boete zelf moeten betalen of neemt de werkgever deze boete voor zijn rekening? Ik vrees het eerste.
Cookie-instellingen beheren