Weerbericht:
In het westen en noorden enkele buien, landinwaarts meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtwagenchauffeur rijdt achteruit bij tunnel

Toegevoegd: 30-09-2020, 13.03 uur
De politie zette de vrachtwagen aan de kant bij het tolplein in Borssele.
De politie zette de vrachtwagen aan de kant bij het tolplein in Borssele.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De politie heeft woensdag een vrachtwagenchauffeur bekeurd die probeerde achteruit te rijden bij de Westerscheldetunnel (N62).


De chauffeur van de vrachtauto kwam er volgens een gebiedsagent van de Landelijke Eenheid dienst Infra Zuidwest te laat achter dat hij de laatste afslag bij Terneuzen had gemist. Hij had echter geen zin om onnodig door de Westerscheldetunnel te rijden en besloot daarom om maar achteruit te gaan rijden.

De politie bestempelt de actie van de chauffeur als 'levensgevaarlijk'. De man moest daarom gewoon de tunnel door naar het tolplein bij Borssele. Hij heeft niet alleen een boete gehad maar moest ook de tolkosten gewoon betalen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Daan (2-10-2020 om 22:29)
Levensgevaarlijke actie direct rijbewijs innemen en nooit meer terug geven.
Mar (30-9-2020 om 23:16)
Vergissen is menselijk. Ondanks dat er duidelijk is aangegeven wat de laatste afslag voor de tunnel is. Maar volgens mij alleen in het Nederlands. Zou misschien een mogelijkheid moeten komen om te kunnen keren bij de tunnel.
Jan Rap Planning (30-9-2020 om 22:22)
Tsja, iedereen zegt het erg te vinden dat deze man anders de kosten zelf zou moeten betalen. Wat nu als hij met enige regelmaat niet op let? Of als hij te hoog zou zijn geweest? Deze man met bulk container is niet bepaald de master uit Gent zeg maar voor de insiders, wel cheapass en dat wilt de consument toch? Sluitpost? Transport
Kees (30-9-2020 om 17:40)
Een chauffeur word tegenwoordig vanaf de zaak gevolgd met een trace programma. Zijn werkgever kan exact zien waar hij rijd. In dit geval had de chauffeur dus alle extra brandstofkosten, tunnelkosten en rijtijd uit eigen zak moeten betalen tot de laatste cent. Zo werkt het gewoon. Dus de chauffeur dacht er onderuit te komen. Helaas lukt dat niet met een vrachtwagen.
Silvia Smettan (30-9-2020 om 17:06)
Dat krijg je er van met al die Poolse ,Roemeense Chauffeurs ,maar dat is nog niet alles ,een Pool die in Hoek [Dow ] moest zijn had zich vergist en kwam in Hoek van Holland terecht
Peter (30-9-2020 om 16:59)
Oke “bezoeker” controle op alles.... Beginnen wij bij jou, gaan we eens kijken of je wel 1.5 mtr afstand houd, precies de max snelheid aanhoud; echt 100% precies, niet een seconde te laat in of uitklokt op je werk etc enz., geen smaad en laster praat over andere doet, geen beledigingen uit etc enz En als je ook maar een misstap maakt krijg je een totenhoge boete en gevangenis straf. Wat een goed idee hé?