Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en enkele buien, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Per direct dringend advies dragen mondkapjes

Toegevoegd: 30-09-2020, 16.38 uur - Update: 30-09-2020, 19.32 uur
Per direct dringend advies dragen mondkapjes
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor heel Nederland geldt sinds vanmiddag een dringend advies om een niet-medisch mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes zoals winkels. Dat heeft premier Rutte vanmiddag gezegd.


Maandag werd tijdens de persconferentie van het kabinet dit advies al gegeven voor de grote steden maar dit leidde tot verwarring en de meerderheid van de Tweede Kamer was voor een landelijk advies. Daarom is nu toch besloten tot een landelijk advies. Een mondmasker is in de genoemde publieke binnenruimtes echter nog altijd niet verplicht. Wel hanteert een beperkt aantal winkels inmiddels een deurbeleid waarbij het dragen van een mondmasker wel een verplichting is.

Naar verwachting wordt morgen meer duidelijk over het advies van het kabinet. Rond 18.40 uur is wel al bekend gemaakt wat onder publieke binnenruimtes wordt verstaan. Het gaat sowieso om winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages en benzinestations. Het advies geldt ook voor restaurants, cafés, theaters en concertzalen, met uitzondering van mensen op een zitplaats. Het nieuwe mondmaskeradvies geldt ook bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant. Het advies gaat vooralsnog niet gelden in het primair of voorgezet onderwijs.

Actuele situatie in Zeeland
Door het RIVM werden vandaag 21 nieuwe Zeeuwse besmettingen gemeld. Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames of overlijdens gemeld. Het totaal aantal bevestigde Zeeuwse besmettingen sinds het begin van de COVID-19-uitbraak ligt inmiddels op 1.377.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (6-10-2020 om 05:54)
mondkapje? net zo effectief als een van kippengaas gemaakte vliegenmepper. dan virus is zo onnoemelijk klein dat het overal doorheen zwemt.
Michel (2-10-2020 om 13:45)
Beste mensen niet meer reageren op lompe reacties als die van @Ikzelf.Maar een ding is wel zeker, domme mensen zoals @Ikzelf zijn een gevaar voor de samenleving, ze geven nergens ook al is het hun eigen familie.
Burger (2-10-2020 om 01:21)
@Ikzelf.... ga dan maar eens praten op de IC en met gezonde mensen die het gehad hebben en nu met restschade zitten aan longen, hart, geheugen. Ook mensen die daarvoor kerngezond waren. Het is iets heel anders dan griep en is al ontelbaar x uitgelegd in de media door specialisten maar jij zult het vast beter weten.
Ikzelf (1-10-2020 om 16:21)
Wat een overdreven onzin weer. Wordt steeds gekker Volgens mij bestaat corona al jaren en werd het al die tijd gezien als griep. Feit blijft dat eigenlijk alleen mensen er aan overlijden die al ernstige gezondheidsklachten hebben. Gemiddelde leeftijd van corona doden is volgens mij zelfs nog hoger dan de gemiddelde levensverwachting van mensen. Als corona niet bestond of ontdekt was, dan zouden er waarschijnlijk net zoveel mensen overlijden, maar dan waren het geen corona doden. Er sterven ook nog steeds gewoon mensen aan slechte gezondheid en ouderdom, maar als ze nu toevallig corona hebben, dan komt het ineens daardoor Het gaat al jaren het zelfde mensen. Wordt eens wakker. Ik draag geen kapje !
Jos (1-10-2020 om 16:09)
En wat staat er op de verpakking van de mondkapjes gedrukt in vette letters " helpt niet bij Covid 19 " Wie houdt nu wie voor de gek .......?
Buitenlui (1-10-2020 om 11:58)
@ burger, rutte houd zichzelf nog niet eens aan zijn eigen regels, maar die krijgt net als grapperhous toch geen bekeuring, evenmin die doventolk die over heel de poersconferentie stont te hoesten en te buchelen.
Cookie-instellingen beheren