Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

VRZ maakt uitzondering voor receptie na huwelijk

Toegevoegd: 01-10-2020, 16.04 uur
VRZ maakt uitzondering voor receptie na huwelijk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) maakt een uitzondering op de landelijke coronaregels zodat bruiloftsgasten met een groep van maximaal 30 personen mogen reserveren in eet- en drinkgelegenheden. De VRZ heeft ook verschillende gebouwen een ontheffing gegeven voor het aantal aanwezigen.


Op basis van de geldende regels mag de voorzitter van de veiligheidsregio een beperkt aantal gebouwen dat van groot belang is een vrijstelling geven voor het maximale aantal aanwezigen van 30 personen. In Zeeland gaat het om het Arsenaaltheater in Vlissingen, het Ledeltheater in Oostburg, Podium Reimerswaal in Rilland, het Scheldetheater in Terneuzen, de Schouwburg in Middelburg, Theater de Mythe in Goes, de Zeeuwse concertzaal in Middelburg, De Pit in Terneuzen, De Spot in Middelburg, Podium ’t Beest in Goes en CCXL Theater in Vlissingen.

Volgens de laatste coronamaatregelen mogen bij een huwelijksplechtigheid nog maar maximaal 30 personen aanwezig zijn. Voor een receptie of etentje na afloop in een eet- en drinkgelegenheid, gelden de regels van de horeca. Dat betekent dat niet gereserveerd mag worden voor meer dan vier personen of één huishouden. In Zeeland wordt hiervoor een vrijstelling verleend. “Door deze vrijstelling kunnen maximaal 30 personen op de receptie in een eet- en drinkgelegenheid aanwezig zijn en hiervoor ook gereserveerd worden. Hierdoor is het mogelijk dat gasten na het jawoord nog samen kunnen komen met het bruidspaar. Uiteraard blijven alle overige maatregelen gelden, zoals het houden van afstand en de verplichting om te placeren”, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

In de nieuwe noodverordening is aangegeven dat samenkomsten binnen beperkt zijn tot maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte. Het begrip zelfstandige ruimte roept volgens de VRZ soms vragen op. “Wanneer is hier sprake van in bijvoorbeeld een vergaderlocatie met diverse zalen? Als regel hanteren we dat de looproutes van de bezoekers van en naar een ruimte (zaal) gescheiden moeten zijn van de andere looproutes in de locatie. Hierdoor treffen de gebruikers van een ruimte elkaar niet bij het binnengaan en verlaten van de ruimte. Deze regel geldt ook voor het gebruik van de sanitaire voorzieningen. Vanzelfsprekend gelden de algemene maatregelen als het houden van 1.5 meter afstand altijd.”

De recentste versie van de Zeeuwse noodverordening is hier te downloaden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren