Weerbericht:
Eerst op meerdere plaatsen mist, overdag geleidelijk zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Livestream politie over digitale weerbaarheid

Toegevoegd: 01-10-2020, 17.07 uur
Livestream politie over digitale weerbaarheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het kader van de week van de veiligheid gaat de politie volgende week donderdag via een livestream vragen beantwoorden over digitale weerbaarheid.


De politie ziet het aantal digitale slachtoffers naar eigen zeggen met de dag toenemen. “Door een hele week de aandacht op cybercrime te richten en dan vooral op de preventieve kant, willen we de kans pakken om onze burgers daarin weerbaarder te maken en hen de helpende hand toe te steken”, zo zegt districtschef Wietske Muller, portefeuillehouder voor gebiedsgebonden politiezorg en digitalisering politiewerk.

Via social media worden in totaal zeven communicatiemomenten ingevuld over vriend in nood fraude, veilige kluisrekening fraude met spoofing, helpdeskfraude, geldezels, smishing, Marktplaatsfraude en gratis open wifi. De livestream waarbij vragen gesteld kunnen worden vindt plaats op donderdag 8 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur. Een panel van deskundige politiemensen beantwoordt de vragen. Deelnemen kan via www.politie.nl/youtube-zwb.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren