Weerbericht:
Vanmiddag en vanavond (zware) onweersbuien
Verkeersinformatie:
45 files van totaal 194 km

Verdachte ontkent diefstal postzegels in rechtbank

Toegevoegd: 01-10-2020, 20.02 uur
Verdachte ontkent diefstal postzegels in rechtbank
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 34-jarige R. P. uit Dordrecht zou als laatste kans een voorwaardelijke ISD moeten krijgen, vindt de reclassering. En dat is ook wat de officier van justitie donderdag tegen hem eiste.


De man met 25-pagina's aan justitiële documentatie wordt ervan verdacht op divers tijdstippen en plaatsen JUMBO-supermarkten te hebben bezocht en daar voor in totaal 9.352,00 euro aan postzegels te hebben gestolen. Op de diverse camerabeelden van de supermarkten is een man te zien die enkele keren achter een servicedesk verdwijnt.

Een signalement dat in ieder geval op de ontkennende P. lijkt en met kleding die heel veel lijkt op de kleding die op 16 juni bij Goes in zijn auto werd gevonden. Op die dag stond P. met pech bij Kruiningen en een motoragent controleerde het kenteken met als resultaat dat hij tot het legioen van zeer actieve winkeldieven behoorde.

Er volgde een doorzoeking van de auto en daar lagen postzegelvellen met een waarde van 6142,50 euro en zwarte kleding. Enkele uren daarvoor bij de JUMBO gestolen in Goes. De agent raadpleegde zijn computersysteem en daaruit kwam naar voren dat P. nog meer JUMBO's met hetzelfde doel zou hebben bezocht.

Volgens P. had hij niets gestolen en had hij geen idee hoe die postzegels in zijn auto waren terechtgekomen. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (2-10-2020 om 02:30)
Dat dieven het altijd ontkennen, vind ik wel het ergste. Invoeren van heropvoedingskampen en lijfstraffen.
Cookie-instellingen beheren