Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zes coronabesmettingen bij afdeling van Emergis

Toegevoegd: 02-10-2020, 10.16 uur
Zes coronabesmettingen bij afdeling van Emergis
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

KLOETINGE - Bij de afdeling High & Intensive Care (HIC) van Emergis in Kloetinge zijn zes medewerkers positief getest op het coronavirus COVID-19. Dat meldt de Emergis op haar website.


De HIC is een gesloten afdeling voor mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Er is ruimte voor 23 patiënten die elk een eigen slaapkamer met douche en toilet hebben. Om inzicht te krijgen in de verspreiding van het virus doet de GGD bron- en contactonderzoek en is de afdeling uit voorzorg in quarantaine. "Medewerkers die met de positief geteste collega’s hebben gewerkt en patiënten van de HIC die nu opgenomen zijn, worden getest zodra zij klachten hebben. Zowel medewerkers als patiënten dragen steeds mondkapjes", zo laat Emergis weten.

Om het risico op een eventuele verspreiding te verminderen, kunnen patiënten tijdelijk geen fysiek bezoek ontvangen. "Contact met de familie via bijvoorbeeld videobellen is uiteraard wel mogelijk. Verlof of (dag)delen naar huis kan nu helaas niet. Dit geldt in ieder geval tot nader order van de GGD. Nieuwe patiënten kunnen tijdens de quarantaineperiode niet op de HIC opgenomen worden. Als toch een opname nodig is, dan wijken we uit naar andere afdelingen van Emergis", zo laat de organisatie weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lezer (4-10-2020 om 01:42)
Wat een onzin en paniek, bij eerste 4 reacties !!! Triest ook dat u, zich meer zorgen maakt over u vakantie adres.... dan u cliënten zelf !
personeel besmet patienten (3-10-2020 om 11:01)
groot gelijk @ wallie, allemaal testen en voorzorg dit en dat kapjes , gels, handenwassen, looppaden, regels, verboden enz enz, maar ondertussen wel naar een budget dumpprijs vakantie naar een hoog besmet gebied want dat is lekker goedkoop en dan bij terugkeer maandags weer schijnheilig meedoen met de "maatregelen". savonds natuurlijk naar de kroeg om alle vrienden te vertellen van de vakantie..
Verbied internationale vakanties. (3-10-2020 om 09:30)
Duidelijk dat de clienten nergens heen gaan of niet veel contacten hebben. van Dissel verklaart vandaag waar de 2e golf vandaan kwam, vakantiegangers die terugkeerden uit spanje en zuid frankrijk. De clienten zijn daar ook niet geweest. Ik vind het allemaal geweldig maar we lopen wel met mondkapjes op omdat het feest en zuipvolk voor de zoveelste keer per jaar op vakantie moet. Ik zie ook niet hoe hun budget pulp vakantie zo belangrijk is dat we collectief het ineenstorten van de hele economie allemaal maar moeten slikken. Vakantiegangers zijn de superspreaders en de hoofdreden dat we golf naar golf over ons heen krijgen. Ik stem dan ook om internationale vakanties te verbieden of anders bij terugkeer 2 weken in gesloten quarantaine,
wallie (2-10-2020 om 11:39)
"worden getest zodra zij klachten hebben" huh?? en tot die tijd kunnen die collega's gewoon doen en laten wat ze willen en daarbij mogelijk andere besmetten. Je kunt al besmettelijk zijn vlak voordat je klachten hebt hoor. Wat een bende.....
Pietje (2-10-2020 om 10:56)
Niet verwonderlijk met al die uitzendkrachten/zzp daar, we mogen hopen dat die het niet op andere plekken verspreiden.
Cookie-instellingen beheren