Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vanaf maandag coronateststraat in Oostburg

Toegevoegd: 02-10-2020, 15.42 uur
Vanaf maandag coronateststraat in Oostburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Vanaf aanstaande maandag wordt het mogelijk om ook in Oostburg jezelf te laten testen op het coronavirus. Dat meldt de GGD Zeeland, die de nieuwe teststraat samen met ZorgSaam opent.


Zeeland heeft met de nieuwe testlocatie in totaal vijf testlocaties. In Goes (Adrz), Terneuzen (ZorgSaam), Vlissingen (Adrz) en Zierikzee (Adrz) waren al punten ingericht waar mensen met klachten die passen bij het coronavirus COVID-19 zich kunnen laten testen. De nieuwe teststraat in Oostburg bevindt zich achter het ZorgSaam-ziekenhuis Antonius aan de Pastoor van Genklaan en is met de auto, op de fiets en lopend bereikbaar, zo meld de GGD.

Volgens de GGD is voor Oostburg gekozen omdat hierdoor een goede verdeling van testlocaties gerealiseerd kon worden. “We hopen met het openen van de teststraat in Oostburg de mogelijkheid om je te laten testen dichter bij de inwoners van West-Zeeuws-Vlaanderen te brengen”, zo laat een woordvoerder van de GGD weten.

Afspraak
Heb je klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak. Dat kan op twee manieren: 1. Door te bellen naar het landelijke nummer 0800-1202 of 2. Door online een afspraak te maken via www.rijksoverheid.nl/coronatest. Bel je naar het informatienummer (dagelijks bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur), dan heb je je burgerservicenummer (BSN) nodig. Om online een afspraak te kunnen maken heb je je DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Is er geen testcapaciteit beschikbaar, dan meldt het systeem dit ook.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren