Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 71 km

Auto rijdt slagbomen kapot tijdens achtervolging

Toegevoegd: 03-10-2020, 10.37 uur
Auto rijdt slagbomen kapot tijdens achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Tijdens een achtervolging door de politie heeft de bestuurder van een auto vrijdagavond verschillende slagbomen kapotgereden bij zowel de Westerscheldetunnel als de Sluiskiltunnel.


De achtervolging startte op de A58 bij Wouw toen rond 22.30 uur een voertuig met hoge snelheid de politie passeerde. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en reed met hoge snelheid door terwijl enkele zakken met hennep uit het raam werden gegooid. De hennep lag volgens de politie verspreid langs de weg.

De bestuurder reed met onverminderde vaart door en kwam uiteindelijk uit bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel. Daar reed de auto een slagboom kapot. Ook bij de ingang van de tunnel werd een slagboom beschadigd maar de vluchtende bestuurder wist desondanks niet van ophouden. Hij reed door naar de Sluiskiltunnel waar ook een slagboom naar beneden was gelaten.

Op het moment dat de auto arriveerde, stonden zo’n tien voertuigen te wachten voor de gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde de auto’s over de vluchtstrook en reed ook hier dwars door een dichte slagboom. De voorruit van de vluchtende auto werd zwaar beschadigd, maar de bestuurder vluchtte verder. Vanwege de gevaarssetting voor omstanders werd de achtervolging gestaakt en verdween de auto uit beeld, zo laat de politie weten. De bestuurder is nog niet achterhaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ep Oorklep (3-10-2020 om 14:53)
haha,gewoon gevaarlijk doorrijden,en je komt er (voorlopig) mee weg. Mag hopen dat ze toch wel een kenteken hebben!
CQ (3-10-2020 om 13:16)
Hoe is het mogelijk, wel eens van spijker matten gehoord heren en hoe versperren jullie de weg? Natuurlijk pas je op gepaste wijze de veiligheid van andere weg gebruikers, maar hier mis ik iets. Zo als het er wederom uit ziet crimineel Zeeuws Vlaanderen, of dachten de heren dat het allemaal toeristen waren ? Lees 10 voertuigen ......
Janus (3-10-2020 om 13:14)
hoe moeilijk kan het zijn om net tien voertuigen een tunnel hermetisch af te sluiten ?
Mijn mening (3-10-2020 om 13:04)
Spijkermatten of gewoon gericht schieten zou wat mij betreft toelaatbaar zijn. Wie niet luisteren wil moet maar voelen. Dit soort verziekt het voor iedereen.
bert (3-10-2020 om 12:54)
je moet je diep schamen als politie, dat je dit zo laat geberuen! Bus over heel de weg zetten, stopt ie wel. Stelletje amateurs!!!!! Hoe kan je iemand over een stuk van 100km uit het oog verliezen! Schaam je diep overheid! Prutsers!!!! Van de weg rijden die klootzak!
blunder eerste klas politie (3-10-2020 om 12:30)
de politie moest gewoon op de banden schieten dan stop die wel of een inbox methode gebruiken politie doe dat vaker
Cookie-instellingen beheren