Weerbericht:
Rustig en vrij zonnig najaarsweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto rijdt slagbomen kapot tijdens achtervolging

Toegevoegd: 03-10-2020, 10.37 uur
Auto rijdt slagbomen kapot tijdens achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Tijdens een achtervolging door de politie heeft de bestuurder van een auto vrijdagavond verschillende slagbomen kapotgereden bij zowel de Westerscheldetunnel als de Sluiskiltunnel.


De achtervolging startte op de A58 bij Wouw toen rond 22.30 uur een voertuig met hoge snelheid de politie passeerde. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en reed met hoge snelheid door terwijl enkele zakken met hennep uit het raam werden gegooid. De hennep lag volgens de politie verspreid langs de weg.

De bestuurder reed met onverminderde vaart door en kwam uiteindelijk uit bij de tolpoortjes van de Westerscheldetunnel. Daar reed de auto een slagboom kapot. Ook bij de ingang van de tunnel werd een slagboom beschadigd maar de vluchtende bestuurder wist desondanks niet van ophouden. Hij reed door naar de Sluiskiltunnel waar ook een slagboom naar beneden was gelaten.

Op het moment dat de auto arriveerde, stonden zo’n tien voertuigen te wachten voor de gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde de auto’s over de vluchtstrook en reed ook hier dwars door een dichte slagboom. De voorruit van de vluchtende auto werd zwaar beschadigd, maar de bestuurder vluchtte verder. Vanwege de gevaarssetting voor omstanders werd de achtervolging gestaakt en verdween de auto uit beeld, zo laat de politie weten. De bestuurder is nog niet achterhaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M Zutekouw (4-10-2020 om 13:16)
@Naae rechts Jarenlangs links beleid ?? Onder welke steen henb jij geleefd.
Dennis (4-10-2020 om 11:21)
Tsja, dat was mijn eerste gedachte ook. Ze kunnen wel die Helicopter komen "showen" in Oostburg, maar hem in dit geval inzetten, hebben ze nog nooit van gehoord. Spijkermatten, gericht schieten, achterkant een tikje geven. Kzal niet zeggen dat de agenten zelf niets durven, maar dit komt meer door het beleid hier in ons landje wat criminelen veel te veel hun gang laat gaan. Hoop wel dat de kosten van dit alles op de veroorzaker verhaald worden, en als ze hem nog vinden dat ie toch wel een tiental jaar vast komt te zitten, maar dat zal wel wishfull thinking zijn. Zal wel een verward persoon zijn geweest, zoals dat tegenwoordig gaat. Waarschijnlijk even met het vingertje schudden, dat mag je niet meer doen hoor...!!!
G (4-10-2020 om 09:37)
Aan naar rechts: welk links beleid? Al jaren zijn de vvd aan de macht, of het cda. Die zijn alles behalve links. Dus al dit beleid waar je over klaagt is gemaakt door jouw zo geliefkoosde rechts. Centrum rechts. Al ten tijde van het paarse kabinet. En daarvoor eigenlijk al. Links heeft nooit echt beleid kunnen maken. Wellicht wat bij kunnen schaven als vanwege de oppositie zijnde, maar niet kunnen maken.
Peter, de echte (4-10-2020 om 09:04)
Wat een ontzettende beteterige reacties weer hier, keer op keer lees ik dat misselijke commentaar op deze website. Ga lekker eens een dagje mee met een agent ofzo, dat mag best als je dat gewoon vraagt en regelt, of woon eens een publieke rechtzaak bij, of verdiep je eens in de lange LANGE studie tot advocaat of rechter en toon eens een keer wat begrip en respect voor deze mensen want al dat betweterige gezeur hier is echt intens onrespectvol toe naar mensen die wel hun leven wagen in de frontlinie om er iets van te maken. En als het dan even niet lukt of lekker gaat is dat altijd nog beter dan een beetje mekkeren en vingerwijzen op internet!
Tamara Roose (3-10-2020 om 23:38)
Ik stond gisteravond in de de rij voor de slagbomen. Hoop dit niet meer mee te maken. Volgende keer politie graag ook sirenes aan ipv enkel zwaailichten!!
Antidrugsdealers (3-10-2020 om 21:32)
Al die drugsdealers pakken uit de regio terneuzen er zijn er veel vooral de turken en de marokanen oprollen 1 voor 1 !!!! Genoeg is genoeg , er zijn ook nog veel antlianen die dealen in de binnenstad van terneuzen. Doe jullie open genoeg is genoeg.
Cookie-instellingen beheren