Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 25 km

Reeks inbraken in auto's op Walcheren

Toegevoegd: 06-10-2020, 13.25 uur
Reeks inbraken in auto's op Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In verband met een reeks inbraken en ‘insluipingen’ in geparkeerde auto’s roept de politie mensen op Walcheren op om goed op hun omgeving te letten en verdachte situaties direct te melden.


In de hele maand september werd er 58 keer melding gemaakt of aangifte gedaan van een daadwerkelijke autokraak of een poging daartoe. Volgens de politie werd in veel gevallen niets weggenomen maar was het voertuig wel duidelijk doorzocht en trof de eigenaar een rommel aan als hij of zij de auto in stapte.

Volgens de politie had in veel gevallen voorkomen kunnen worden dat de dader(s) het voertuig binnenging(en). “In ongeveer de helft van alle meldingen bleek dat mensen hun auto niet hadden afgesloten. Op die manier maak je het auto-inbrekers wel heel gemakkelijk”, zo zegt de politie.

Apparatuur uitschakelen
De politie raadt aan het voertuig altijd goed op slot te doen en geen waardevolle zaken in de auto achter te laten. “Een dief kijkt vaak in een auto of er iets van waarde in ligt voordat hij zijn slag slaat. Daarom is het ook handig om het dashboardkastje open te laten staan, zodat meteen al duidelijk wordt dat ook daar niets in zit. Parkeer uw auto op een plek die goed verlicht is. Dieven houden er niet van om op te vallen en zoeken het liefst donkere plekken op om in auto’s in te breken”, aldus de politie. “Wanneer u het toch nodig acht om bijvoorbeeld waardevolle apparatuur in de auto achter te laten, schakel die apparatuur dan helemaal uit. Op die manier geeft de apparatuur ook geen Bluetooth-signaal meer af”, zo legt de politie uit.

Tips over verdachte situaties zijn van harte welkom, zo benadrukt de politie. “Wij hebben liever dat we voor niets komen dan dat er weer een boef zijn slag kan slaan. Als we allemaal een beetje op onze omgeving letten dan wordt de pakkans groter en zorgen we er met z’n allen voor dat onze eigendommen ook in ons eigen bezit blijven en niet in de handen van dieven terechtkomen. Noteer dus opvallende kenmerken van personen en/of voertuigen en geef die aan ons door.”


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (6-10-2020 om 15:52)
Wat levert een auto inbraak nu op? Niets op een paar pepermuntjes en een ruitenkrabber na. Nu schat ik het kennis niveau van de gemiddelde crimineel toch al niet hoog in maar deze vallen helemaal onder de categorie dom dommer domst. Kortom vast criminelen in opleiding die een geweldige carrière tegemoet denken te gaan.
Cookie-instellingen beheren