Weerbericht:
Buien, langs de kust veel wind. Overdag later droger. Woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
Geen files

Compleet wapenarsenaal in woning Nieuwland

Toegevoegd: 06-10-2020, 17.16 uur
Compleet wapenarsenaal in woning Nieuwland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND -  De politie heeft dinsdagochtend een bewoner van een huis aan de Molenweg in Nieuw- en Sint Joosland aangehouden nadat bij hem een compleet wapenarsenaal was aangetroffen.


Via de Duitse politie was bij de Nederlandse collega’s informatie binnengekomen dat de man in het bezit zou zijn van zogenoemde geweergranaten. Politieagenten vielen hierop vanmorgen rond 08.30 de woning van de man binnen met een machtiging om zijn woning te doorzoeken op basis van de Wet Wapens en Munitie.

De politie trof in de woning in totaal 17 ‘lange wapens’ aan: jachtgeweren en Kalasjnikovs. “Sommige waren bruikbaar, sommige waren onklaar gemaakt en sommige waren nep maar wel voor afdreiging geschikt”, zo legt de politie uit. In het huis trof de politie ook acht revolvers en pistolen aan. Verder lagen er drie automatische wapens. Ook werd een grote hoeveelheid patronen en hulzen in beslag genomen. Verder trof de politie twee handgranaten en twee geweergranaten aan. Deze zijn inmiddels onklaar gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Alle aangetroffen wapens zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht. De aangehouden verdachte is meegenomen naar een politiecellencomplex. Hij zal daar worden gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pietje (7-10-2020 om 14:35)
Wat in hemelsnaam moet je met al die rommel? We mogen hopen dat zijn contacten ook gecontroleerd worden.
Wim (7-10-2020 om 07:19)
Wel een goede tip van politie uit Duitsland ik niet begrijpen hoe komt zon idioot aan zoveel materiaal
Els erkelens (6-10-2020 om 20:16)
Vernietigen die wapens
ger (6-10-2020 om 18:49)
tegenwoordig met die open grenzen zijn die wapens misschien wel nodig om jezelf te beschermen, van de overheidsinstanties moet je het in ieder geval niet hebben...