Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden en oosten ook zon. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 136 km

Nog veel meer pakketjes gevonden op strand Borssele

Toegevoegd: 06-10-2020, 17.36 uur - Update: 06-10-2020, 18.46 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De (vermoedelijke) drugsvondst tussen het Kalootstrand bij Borssele en de Sloehaven bij Ritthem dinsdagmiddag is er één van grote omvang. Niet een handvol maar rond de 300 pakketjes zijn inmiddels aangetroffen. De omgeving is afgezet.


De ingetapete pakketjes, met daarop foto’s van dieren, werden aan het begin van de middag ontdekt door wandelaars. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om zeker zeven intacte pakjes maar verspreid op het strand lagen ook verschillende open pakketjes. Later werden nog verschillende andere pakketten gevonden. De pakketjes wegen vermoedelijk een kilo per stuk.

Na de melding gingen zowel de politie als de douane ter plekke. De politie zette ook een helikopter in. De douane heeft een flink aantal pakketjes veiliggesteld. Inmiddels is het aantal opgelopen tot rond de 300 maar een exact aantal is nog niet bekend. Het strand is door de politie afgezet omdat de plaats niet veilig zou zijn voor omstanders.

Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de pakketjes. De douane gaat ervanuit dat er verdovende middelen in de pakketjes zitten, maar dat moet officieel nog wel definitief worden vastgesteld.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
schot--willem (9-10-2020 om 11:45)
meenemen als je graag snuift--kun je jaaaaren mee toe. van mij mag het de verbrandingsoven in.
VdVonck (7-10-2020 om 17:22)
@Johan, dat raak je nooit kwijt. Lukt dat wel dan weten ze je ongetwijfeld te vinden
brom (7-10-2020 om 16:55)
Jammer dat we niet mochten strandjutten
Peter (7-10-2020 om 16:44)
Ja want die pakketjes verkoop je in een keer door Johan? En uiteindelijk gaat men “vragen” stellen binnen het cirquit en komen de “makers” erachter det jij het was die ze verkocht; staan ze binnen no time voor je deur... En denk maar niet dat dit mensen zijn waar je er samen mee uitkomt na een “goed gesprek” hoor....
Johan (6-10-2020 om 19:47)
Ik wou dat ik er een paar gevonden had. Dan kon ik mijn hypotheek afbetalen.....
Cookie-instellingen beheren