Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 16 km

Politie onderzoekt inbrakenreeks Oosterschelderegio

Toegevoegd: 07-10-2020, 15.23 uur
De politie meldde gisteren al een reeks inbraken in Kapelle.
De politie meldde gisteren al een reeks inbraken in Kapelle.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Niet alleen bij panden in Kapelle maar ook bij bedrijven en sportkantines in andere plaatsen in de gehele Oosterschelderegio is de afgelopen tijd ingebroken. Daarom doet de politie nu een oproep om verdachte situaties te melden.


Gisteren meldde de politie al dat het dievengilde meermaals had toegeslagen in Kapelle. Sinds 24 september zijn echter al diverse andere inbraken gepleegd. Er werd ingebroken op vier adressen aan de Bathseweg in Rilland, bij vier bedrijven aan het Noordland en de Schouwersweg in Heinkienszand en bij een complex aan de Hogeweg in Yerseke. Ook een bedrijf aan de Molenweg in Schore, een bedrijf aan de Duinzoom in Renesse en twee bedrijven in Goes (Columbusweg en Scottweg) waren het doelwit. In Kapelle werd ingebroken aan de Biezelingseweg, de Handelseweg, het Jufferswegje en de Noorstraat.

Bij die inbraken werd veelal geld, gereedschap en computerapparatuur buitgemaakt. Voor sommige van deze bedrijven loopt de schade op tot in de duizenden euro’s omdat de inbrekers zich soms op een grove manier de toegang tot het pand verschaften. De politie is een onderzoek naar deze inbraken gestart en vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (8-10-2020 om 10:16)
Camera's installeren met een link naar de smartphone, alarm dat afgaat. Meer controles, kost even geld maar kan dit soort ravages mogelijk voorkomen. En apparatuur en geld opbergen.
Wim (8-10-2020 om 07:09)
Hoe is het mogelijk om op zoveel plaatsen in te breken in zoveel weken niet gepakt zijn geworden dat moeten toch wel beroerpinbrekers geweest zijn die een ieder te slim is
Cookie-instellingen beheren