Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Sluiskiltunnel ten onrechte gesloten bij achtervolging

Toegevoegd: 07-10-2020, 15.40 uur
Sluiskiltunnel ten onrechte gesloten bij achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - De politie had dit weekeinde niet de opdracht mogen geven de Sluiskiltunnel (N62) te sluiten om een achtervolgde Franse auto tot stoppen te dwingen. Dat meldt de politie na intern onderzoek.


De achtervolging startte vrijdag op de A58 bij Wouw toen rond 22.30 uur een Frans voertuig met hoge snelheid de politie passeerde. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en reed met hoge snelheid door terwijl enkele zakken met hennep uit het raam werden gegooid. De hennep lag volgens de politie verspreid langs de weg.

De bestuurder reed met onverminderde vaart door en kwam uiteindelijk uit bij de Westerscheldetunnel. De politie droeg vervolgens op om een slagboom bij de Sluiskiltunnel te laten zakken, maar dat had volgens de politie nooit gemoeten. "Deze handeling is niet conform de protocollen die gelden bij achtervolgingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de politie een opstopping veroorzaakt om een verdachte te kunnen aanhouden, wanneer andere verkeersdeelnemers het risico zouden kunnen lopen hierbij betrokken te raken. De zaak wordt door de politie intern dan ook hoog opgenomen", zo laat een woordvoerder van de politie vandaag op eigen initiatief weten.

Op het moment dat de achtervolgde auto arriveerde, stonden zes voertuigen te wachten voor de gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde de auto’s over de vluchtstrook en reed vervolgens dwars door de dichte slagboom. De voorruit van de vluchtende auto werd zwaar beschadigd, maar de bestuurder vluchtte verder. "Op het moment dat vrijdagavond duidelijk werd dat de veiligheid voor zowel omstanders als politiemedewerkers in het geding zou kunnen komen is direct het commando gegeven de achtervolging te staken. De achtervolgde auto verdween vervolgens uit beeld", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (8-10-2020 om 13:30)
@Peter Quest en allen die er ook zo over denken, ik ben het helemaal met jullie eens. En aan de Politie agenten wil ik zeggen. GOED GEWERKT, GEWOON DOORGAAN.
Peter Quest (8-10-2020 om 11:22)
Hahaha vast. Kan je nagaan in wat voor land wij leven. Het protocollen land. Bij deze, diegene die dwars tegen deze onzin in het besluit heeft genomen om de tunnelbomen dicht te doen verdient opslag en promotie. Kortom, lak aan de protocollen. Het was een crimineel, hij had iets te verbergen en dan mag je wat mij betreft opdracht geven de bomen te sluiten. Van mijn part dragen ze op om een vrachtwagencombinatie dwars over de weg te zetten aan het einde van de tunnel. Wij kunnen veel besparen op de overheid als wij de meest krankzinnige ambtenaren die deze protocollen maken gaan weg bezuinigen. Gewoon weer terug naar vroeger en normaal nuchter nadenken.
ger bongers (8-10-2020 om 10:54)
wordt het niet eens tijd voor meer blauw op straat met meer mogelijkheden en zeggenschap en minder cariëre geile kopstukken die niet bezig zijn met besturen en regelen en achter hun personeel staan ,maar met stroopsmeren en gouden handdrukken verdienen.
Regering faalt met alles (8-10-2020 om 10:29)
stranden bezaaid met kilo pakketten cocaine, zakken vol cannabis over de snelwegen, drugsdealers op elke hoek, ja, het anti drugsbeleid van de VVD werkt goed hoor.
Peter (8-10-2020 om 09:55)
Weer allemaal thuiswerkende arrestatieteam leden hier in de reacties zo te zien; hoe onrespectvol weer naar de hulpverleners en handhavers toe! Ga lekker verhuizen naar een land waar je meteen publiekelijk geexecuteerd wordt zonder enig process ofzo als je het hier niet leuk vindt...
Bram (8-10-2020 om 09:45)
Haha je zal maar agent zijn. Heb ze laatste gebeld over inbraken in auto's ik weet wie dat doet. Antwoord politie was, ja dat weten wij ook we weten ook waar hij woont. We kunnen er alleen niks aan doen omdat we hem niet op heterdaad betrappen. Het is te triest voor woorden. We hebben hem een paar klappen geven en bij ons komt hij niet meer. Politie komt waarschijnlijk ons daar voor ophalen! MET OPGEHEVEN HOOFD ZAL IK MEE GAAN! Jammer dat die Fransmannen die wiet weg hebben gegooid anders zaten ze nu lekker te chillen en ons kleine landje uit te lachen, wat ze toch al doen. En terecht!
Cookie-instellingen beheren