Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en overwegend droog, morgen veel wind en buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Sluiskiltunnel ten onrechte gesloten bij achtervolging

Toegevoegd: 07-10-2020, 15.40 uur
Sluiskiltunnel ten onrechte gesloten bij achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - De politie had dit weekeinde niet de opdracht mogen geven de Sluiskiltunnel (N62) te sluiten om een achtervolgde Franse auto tot stoppen te dwingen. Dat meldt de politie na intern onderzoek.


De achtervolging startte vrijdag op de A58 bij Wouw toen rond 22.30 uur een Frans voertuig met hoge snelheid de politie passeerde. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en reed met hoge snelheid door terwijl enkele zakken met hennep uit het raam werden gegooid. De hennep lag volgens de politie verspreid langs de weg.

De bestuurder reed met onverminderde vaart door en kwam uiteindelijk uit bij de Westerscheldetunnel. De politie droeg vervolgens op om een slagboom bij de Sluiskiltunnel te laten zakken, maar dat had volgens de politie nooit gemoeten. "Deze handeling is niet conform de protocollen die gelden bij achtervolgingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de politie een opstopping veroorzaakt om een verdachte te kunnen aanhouden, wanneer andere verkeersdeelnemers het risico zouden kunnen lopen hierbij betrokken te raken. De zaak wordt door de politie intern dan ook hoog opgenomen", zo laat een woordvoerder van de politie vandaag op eigen initiatief weten.

Op het moment dat de achtervolgde auto arriveerde, stonden zes voertuigen te wachten voor de gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde de auto’s over de vluchtstrook en reed vervolgens dwars door de dichte slagboom. De voorruit van de vluchtende auto werd zwaar beschadigd, maar de bestuurder vluchtte verder. "Op het moment dat vrijdagavond duidelijk werd dat de veiligheid voor zowel omstanders als politiemedewerkers in het geding zou kunnen komen is direct het commando gegeven de achtervolging te staken. De achtervolgde auto verdween vervolgens uit beeld", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anthony Hendrickx (8-10-2020 om 09:42)
op het moment dat de achtervolgende eenheid van politie de beslissing neemt om te verzoeken de slagboom te laten zakken om zo een mogelijke vluchtweg af te schermen voor de vluchtende fransoos vindt ik geen verkeerde beslissing op dat moment. gebeurd in de grote steden vaak genoeg dat politie verzoekt voor hulp door bijv de slagbomen van een spoorweg te sluiten of een brug open te zetten of bijv de ij tunnel afsluiten bij amsterdam tijd geleden met oa die drugsrunners Nee geen verkeerde inschatting van de achtervolgende eenheid Dat ze door hogerhand worden terug gevloten vindt ik belachelijk Voor alle duidelijkheid de politie is ook niet mijn grootste vriend maar gezien de omstandigheden op dat moment blijf ik het een juist verzoek vinden
Remco (8-10-2020 om 09:37)
Ik heb respect voor de mensen die dit werk doen, maar als je eigen organisatie zo rot als een peer is. Je leiding er meer tijd in steekt om personeel af te zeiken ipv een crimineel te vangen ... ik ging ander werk doen.
Tim (8-10-2020 om 07:28)
De reden dat de politie de tunnel niet mag laten sluiten is om file vorming te voorkomen. Het is eerder voorgekomen dat de vluchtauto met hoge snelheid op de file inreed. Als iemand daar staat te wachten met kids op de achterbank en de vluchtauto rijd er volop in..... wat dan?
Wim (8-10-2020 om 07:01)
Wat komen we hier tekort om zo'n Franse auto na achter vol ging toch kwijt te raken zoiets moet geblokkeerd kunnen moeten er zijn er nog meer mogelijkheden om te achter volgen.
cq (8-10-2020 om 06:37)
Dus controle opvoeren betreft buitenlandse kentekens, denk maar dat je vangst heb. Of dachten de heren dan het allemaal toeristen waren ik denk van niet.
Els (7-10-2020 om 21:07)
Inbox methode gebruiken was beter
Cookie-instellingen beheren