Weerbericht:
Bewolkt en regen, later stevige buien en veel wind
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 40 km

Sluiskiltunnel ten onrechte gesloten bij achtervolging

Toegevoegd: 07-10-2020, 15.40 uur
Sluiskiltunnel ten onrechte gesloten bij achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - De politie had dit weekeinde niet de opdracht mogen geven de Sluiskiltunnel (N62) te sluiten om een achtervolgde Franse auto tot stoppen te dwingen. Dat meldt de politie na intern onderzoek.


De achtervolging startte vrijdag op de A58 bij Wouw toen rond 22.30 uur een Frans voertuig met hoge snelheid de politie passeerde. De bestuurder negeerde vervolgens een stopteken en reed met hoge snelheid door terwijl enkele zakken met hennep uit het raam werden gegooid. De hennep lag volgens de politie verspreid langs de weg.

De bestuurder reed met onverminderde vaart door en kwam uiteindelijk uit bij de Westerscheldetunnel. De politie droeg vervolgens op om een slagboom bij de Sluiskiltunnel te laten zakken, maar dat had volgens de politie nooit gemoeten. "Deze handeling is niet conform de protocollen die gelden bij achtervolgingen. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de politie een opstopping veroorzaakt om een verdachte te kunnen aanhouden, wanneer andere verkeersdeelnemers het risico zouden kunnen lopen hierbij betrokken te raken. De zaak wordt door de politie intern dan ook hoog opgenomen", zo laat een woordvoerder van de politie vandaag op eigen initiatief weten.

Op het moment dat de achtervolgde auto arriveerde, stonden zes voertuigen te wachten voor de gesloten tunnel. De vluchtende bestuurder passeerde de auto’s over de vluchtstrook en reed vervolgens dwars door de dichte slagboom. De voorruit van de vluchtende auto werd zwaar beschadigd, maar de bestuurder vluchtte verder. "Op het moment dat vrijdagavond duidelijk werd dat de veiligheid voor zowel omstanders als politiemedewerkers in het geding zou kunnen komen is direct het commando gegeven de achtervolging te staken. De achtervolgde auto verdween vervolgens uit beeld", aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Achiel van 't Hof (7-10-2020 om 17:18)
Burgers willens en wetens in gevaar gebracht.
P (7-10-2020 om 17:17)
Wat mag de politie eigenlijk nog wel???? Lief vragen of hij zich nu nog wil melden, maar wel met gepaste coronaregels, dus nog even de kleurcode bekijken van de landen die hij doormoet.
Els (7-10-2020 om 16:56)
Op kenteken achterhalen
bumper; (7-10-2020 om 16:27)
een verhaal met een luchtje, als je van Wouw tot aan de tunnel hier nog geen auto kan stilzetten, ik ga haast lachen. Bumper:
bert kaiser (7-10-2020 om 16:13)
dus dat mag ook al niet, je zal maar agent zijn , en niets mogen, behalve het laten ontsnappen van criminelen
Cookie-instellingen beheren