Weerbericht:
Af en toe zon, in het zuid(oost)en enkele buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Taakstraf en rijontzegging geëist tegen trucker

Toegevoegd: 08-10-2020, 20.19 uur
Bij het ongeluk raakten destijds twee personen gewond.
Bij het ongeluk raakten destijds twee personen gewond.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft donderdag de rechtbank verzocht een taakstraf van 160 uur en een jaar rijontzegging op te leggen voor het veroorzaken van een verkeersongeval op 15 oktober 2017 in Axel.


Volgens het OM stond de 49-jarige vrachtwagenchauffeur A. B. destijds met zijn vrachtwagencombinatie trekker op de noodvluchthaven van de Langeweg, terwijl stoppen of parkeren daar niet was toegestaan. Op het moment dat hij wilde keren - zelf zegt hij dat hij de weg wilde oprijden - zag hij een naderende personenwagen over het hoofd, met als gevolg een aanrijding.

Ten tijde van de aanrijding was het aardedonker, mistig, was de linker buitenspiegel van de vrachtwagen niet goed afgesteld en reed B. in een auto met het stuur rechts. Het gevolg van de botsing was dat de slachtoffers zwaar lichamelijk letsel opliepen. Vanwege het coronavirus en financiële problemen was de verdachte overigens niet bij de behandeling van zijn zaak aanwezig.

Uitspraak 22 oktober.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren