Weerbericht:
In het noorden eerst motregen, in de loop van de dag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert weer extra op fietsverlichting

Toegevoegd: 08-10-2020, 22.22 uur
Politie controleert weer extra op fietsverlichting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het is weer eerder donker ’s avonds en daarom gaat de politie de komende tijd weer extra aandacht schenken aan het voeren van fietsverlichting.


In het kader van de campagne ‘Zet je licht aan’ gaat de politie de komende maanden weer actief controleren op het voeren van werkende fietsverlichting. Volgens de ANWB neemt de kans op een aanrijding met 20 procent af als iemand goede fietsverlichting heeft maar rijdt desondanks een derde van de Nederlanders zonder goede fietsverlichting.

Voer je geen deugdelijke fietsverlichting, dan kan dit resulteren in een boete van 55 euro (exclusief 9 euro administratiekosten).


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750