Weerbericht:
Komende nacht en morgenochtend regen en (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongens opgepakt vanwege illegaal vuurwerk

Toegevoegd: 09-10-2020, 03.04 uur
Jongens opgepakt vanwege illegaal vuurwerk
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Donderdagmiddag heeft de politie in Terneuzen twee 14-jarigen jongens aangehouden voor het afsteken en het in bezit hebben van zwaar illegaal vuurwerk.


Rond half vier werd door het tweetal vuurwerk afgestoken in de omgeving van de Zeldenrustlaan. “De enorme knal was niet te missen voor de omwonenden maar zeker ook niet door een collega die in privétijd passeerde”, zo zegt de politie. De agent zette de achtervolging in en wist één van de knullen aan te houden. Toen de opgeroepen collega’s van de vrije agent arriveerden, meldde de andere jongen zich uit eigen beweging bij hen.

“Terwijl de jongens door de recherche werden gehoord zijn collega's bij hen thuis geweest om uit te sluiten dat er geen vuurwerk in de woningen lag dat voor gevaarlijke situaties in de buurt kon zorgen”, zo legt de politie uit. Na het onderzoek zijn beide jongens laat op de avond heengezonden. Eén van hen mag zijn gedrag uitleggen tijdens een zogeheten TRIP-zitting, de ander kreeg een dagvaarding voor de kinderrechter.

De politie grijpt de arrestaties aan om te benadrukken dat het in bezit hebben van illegaal vuurwerk een strafblad op kan leveren. “Het vuurwerk van tegenwoordig is lang niet meer zo onschuldig als dat vroeger was. Zo wordt een Cobra gezien als explosief. Bezit of verkoop daarvan kan je een strafblad opleveren. Dat een strafblad consequenties kan hebben voor je werk is algemeen bekend maar antecedenten met betrekking tot explosieven kunnen je bijvoorbeeld ook een inreisverbod voor bepaalde landen opleveren”, zo waarschuwt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (9-10-2020 om 12:28)
en wat doen aan die ouders?? laat ze maar een maandsalaris inleveren
harry (9-10-2020 om 11:03)
en op die manier word je als kwajongen die wat vuurwerk afsteekt (want een cobra als explosief categoriseren is nogal overdreven) veel en veel zwaarder gestraft dan bijvoorbeeld een overvaller, straatrover of notoire winkeldief.
Bos (9-10-2020 om 10:47)
Dan moeten ze dus zorgen dat dat onschuldige vuurwerk van vroeger weer terug op de markt komt i.p.v. al het onschuldige vuurwerk te verbieden !
Cookie-instellingen beheren