Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

Flink aantal boetes bij controles in Middelburg

Toegevoegd: 09-10-2020, 12.21 uur
Flink aantal boetes bij controles in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij verkeerscontroles in Middelburg heeft de politie donderdag in totaal 36 weggebruikers beboet voor diverse verkeersovertredingen en gebreken aan hun voertuigen.


In de middag tussen 13.30 uur en 17.30 uur werd samen met Team Verkeer en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland gecontroleerd op de Sportlaan. Hier was een controlestraat ingericht. In totaal werden hier 45 motorvoertuigen, 24 scooters en 4 aanhangwagens aan een controle onderworpen. Eén persoon werd aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

De meeste boetes waren voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook werden drie personen betrapt die niet handsfree aan het bellen waren in de auto. Eén fietser werd betrapt terwijl hij aan het bellen was. Verder werden onder meer boetes uitgedeeld voor te donkere ramen, het onnodig links blijven rijden, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het niet hebben van een aansprakelijkheidsverzekering.

Ook was er met sommige voertuigen iets mis. Zo hadden scooters geen spiegels, miste een kenteknplaat op een fietsendrager en werd een groene kentekenplaat gevoerd op een vrachtwagen terwijl deze was geladen. Vier keer werd een WOK-melding gedaan. Het voertuig in kwestie zal dan eerst door de RWD moeten worden gekeurd voordat het voertuig weer mag deelnemen aan het verkeer.

In de wijk Dauwendaele werd tussen 20.00 en 21.30 uur ook gecontroleerd. Hier werden acht bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het rijden onder invloed, het tegen de richting inrijden en het fietsen zonder verlichting. Verder hield ook hier iemand de telefoon in de hand tijdens het rijden. Ook stond iemand verkeerd geparkeerd, werd een snelheidsovertreding geconstateerd en reed iemand op een bromfiets waarvan één van de banden versleten was.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
schot--willem (9-10-2020 om 13:07)
prima actie--moet veel meer gebeuren vooral op fietsers en brommers. fietsers zonder licht--opgevoerde brommers die met 70--80 km/ h door de wijk scheuren.
Cookie-instellingen beheren