Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 279 km

Veiligheidsregio Zeeland steunt landelijke afspraken over kerken

Toegevoegd: 09-10-2020, 21.03 uur
Veiligheidsregio Zeeland steunt landelijke afspraken over kerken
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Vandaag heeft er een overleg plaatsgevonden tussen minister Grapperhaus en vertegenwoordigers van verschillende lidkerken van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO). De Veiligheidsregio Zeeland sluit zich aan bij de adviezen die door de minister en het CIO worden gegeven.


Door het CIO wordt aangegeven dat bij kerken er een bereidheid is om het aantal bezoekers in kerkdiensten substantieel af te schalen. Daarbij meldt CIO onder meer dat "het dringende advies van 5 oktober leidend is, inclusief het dragen van mondkapjes en het beperken van zingen. Het CIO vraagt van kerken hun verantwoordelijkheid te nemen als deel van de Nederlandse samenleving en met inachtneming van de eigen plaatselijke situatie het aantal bezoekers terug te brengen, zo mogelijk en bij voorkeur tot het maximum van 30."

Voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland Jan Lonink: “We zitten in een situatie waarbij van iedereen extra alertheid gevraagd wordt. Ook bij kerkelijke bijeenkomsten is dat nodig, hoezeer ik begrijp dat ook deze beperkingen voor veel mensen lastig en zwaar zijn. Wij zijn blij dat er op landelijke niveau dit overleg heeft plaatsgevonden en de landelijke kerkelijke koepelorganisatie CIO dit advies eensgezind uitdraagt. De nadere adviezen zijn geen verplichting. Maar wij vertrouwen erop dat dit – zoals bij eerdere adviezen - door de kerken in Zeeland vanuit hun eigen verantwoordelijkheid wordt opgevolgd.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren