Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Wijkhuijsweg Oostkapelle wordt veiliger

Toegevoegd: 11-10-2020, 13.19 uur - Update: 12-10-2020, 00.40 uur
Wijkhuijsweg Oostkapelle wordt veiliger
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOSTKAPELLE - Vanaf morgen wordt in opdracht van het waterschap Scheldestromen gewerkt aan het verkeersveiliger maken van de Wijkhuijsweg bij Oostkapelle.


​De Wijkhuijsweg krijgt een nieuwe inrichting zodat verschillende weggebruikers veilig gebruik kunnen blijven maken van de weg. "De wegbreedte wordt aangepast, fietsers krijgen een eigen plaats op de weg, er komen plaatsen waar (bredere) voertuigen elkaar kunnen passeren en er vindt daarnaast onderhoud aan de weg plaats. Waar mogelijk wordt de beplanting weer terug geplant. Voorafgaand aan al dit werk vervangt DNWG de waterleiding en een elektra kabel langs een deel van de weg", zo schetst het waterschap de verschillende werkzaamheden.

Komende week worden de struiken aan de noordzijde van de weg gerooid. De struiken moeten volgens het waterschap plaats maken voor een bredere weg en om werkzaamheden uit te kunnen voeren. Vanaf 26 oktober tot en met eind december voert DNWG leidingwerkzaamheden uit. Daarna start het waterschap op 1 februari 2021 met de herinrichting van de weg. Dit werk duurt tot 16 april.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Pieter Quest (12-10-2020 om 09:38)
Of je houdt wat meer afstand zodat je ziet wat er 2 auto's verderop gebeurt....
Peter (12-10-2020 om 05:08)
En daar gaan we weer, wordt er eens iets gedaan na al het geklaag is het weer eens niet goed volgens de beste stuurlui. Ga lekker solliciteten bij rijkswsterstaat of stel jezelf verkiezbaar en werk jezelf op tot minister van verkeer en infra ofzo....
Peter Quest (11-10-2020 om 23:51)
Ze kunnen beter de N287 er gelijk bij aanpassen. Laat ik eerlijk zijn, wie heeft het in zijn hoofd gehaald om de inrit van een camping aan de Wijkhuisweg toemaken? Dit Zorgt regelmatig voor levensgevaarlijke capriolen op de N287. En dan gaan we diegene die dit bedacht heeft belonen met het aanpassen van een B weggetje? Dat maken we dan wel veiliger maar wat er op de N287 gebeurt zal ze een rotzorg zijn. Daar mag je letterlijk dood van je fiets vallen en hopen dat iemand niet met 80km/h je kofferbak in komt rijden als er weer eens een paar sleurhutten linksaf moeten slaan.
Rene (11-10-2020 om 17:39)
Komen er dan wel struiken en bomen terug?
Cookie-instellingen beheren