Weerbericht:
Opklaringen, in het zuiden eerst bewolkt. Overdag zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Beelden WhatsApp-fraude in Opsporing Verzocht

Toegevoegd: 12-10-2020, 14.11 uur
De politie is op zoek naar deze verdachte.
De politie is op zoek naar deze verdachte.
© Foto: Politie / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt deze weej aandacht besteed aan een oplichting in juni van dit jaar van een vrouw uit Zeeuws-Vlaanderen.


Het slachtoffer kreeg een WhatsApp-bericht van iemand die zich voordeed als haar volwassen zoon. Deze zou een dringende betaling niet kunnen voldoen. De vrouw maakte geld over en nog diezelfde avond werd het bedrag opgenomen bij een geldautomaat in Eindhoven. Tijdens het politieonderzoek zijn de bewakingsbeelden van de pinautomaat opgevraagd. In het tv-programma zullen de beelden worden getoond in de hoop dat iemand de man op de beelden herkent.

Vorige week vertelde een slachtoffer uit Goes in de uitzending van het opsporingsprogramma dat hij begin juni ruim 6.500 euro had overgemaakt naar een rekening in de veronderstelling dat hij hiermee zijn dochter hielp. Een man nam hierna in Groningen geld op van de rekening van een zogenoemde geldezel. Deze man werd naar aanleiding van Opsporing Verzocht verschillende keren herkend en meldde zich diezelfde nog avond bij de politie in Groningen. Hij werd gearresteerd.

De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 13 oktober, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 14 oktober wordt het programma rond 13.35 uur herhaald via NPO2.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren