Weerbericht:
Vrij veel wind en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

1,5 Jaar cel geëist vanwege inbrakenreeks

Toegevoegd: 12-10-2020, 17.41 uur
1,5 Jaar cel geëist vanwege inbrakenreeks
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft maandag tegen de 49-jarige Oostburger O. J. een gevangenisstraf van 18 maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist vanwege een inbrakenreeks.


J. wordt ervan verdacht in de jaren 2017 en 2018 - samen met een vriendin - in de gemeente Sluis betrokken te zijn geweest bij zeker negen inbraken. De buit bestond onder andere uit twee motoren, gereedschap, munten en een schilderij. De spullen werden zo mogelijk verkocht aan een kringloopwinkel of te koop gezet op Marktplaats.

De politie kwam J. en zijn vriendin op het spoor na een melding van een inbraak in 's Heer Hendrikskinderen. Niet lang na hun aanhouding legden de twee een bekentenis af. Tijdens de behandeling van zijn zaak zei J. niets verkeerds te hebben gedaan of hij kon zich het allemaal niet herinneren.
 
Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren