Weerbericht:
In het noorden eerst motregen, in de loop van de dag af en toe zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Drugslaboratorium ontdekt bij inval Terneuzen

Toegevoegd: 12-10-2020, 17.50 uur
Drugslaboratorium ontdekt bij inval Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In een groot onderzoek naar drugshandel heeft de politie in Terneuzen in een container met daarin een compleet laboratorium aangetroffen.


Vanochtend deed de politie op 17 locaties doorzoekingen in het kader van een onderzoek van de Landelijke Eenheid en de politie-eenheid Oost-Brabant. Eén van de invallen was in Terneuzen, de andere doorzoekingen waren in plaatsen in Noord-Brabant en Limburg. In totaal werden zeven verdachten opgepakt. Bij de inval in Terneuzen werd volgens de politie een container aangetroffen met daarin een compleet maar niet werkend drugslab. Ook trof men hier 320 liter MDMA-olie, een hoeveelheid MDMA kristallen en een aantal vaten vol met chemisch stoffen aan.

Bij de huiszoekingen werden verschillende geldbedragen aangetroffen. Ook zijn telefoons en andere gegevensdragers inbeslaggenomen. Tevens zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. De aangehouden verdachten zitten in zogeheten beperkingen. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De verdachten zullen aanstaande woensdag en donderdag worden voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Den Bosch.

De politie kwam de groep naar eigen zeggen mede aan de hand van informatie uit de afgeluisterde berichten van Encrochat op het spoor. In juli van dit jaar maakten politie en justitie bekend dat ze maandenlang beveiligde telefoons hadden gekraakt en 20 miljoen chatberichten tussen criminelen had onderschept.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750