Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vanaf morgen mondneusmasker verplicht bij Adrz

Toegevoegd: 12-10-2020, 19.42 uur
Vanaf morgen mondneusmasker verplicht bij Adrz
© Foto: Adrz (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Vanaf morgen geldt voor iedereen vanaf 13 jaar die een locatie van het Admiraal De Ruyterziekenhuis (Adrz) bezoekt de verplichting op een mondneusmasker te dragen. Dat heeft het ziekenhuis vanavond bekendgemaakt.


De draagplicht geldt in alle openbare ruimtes van het ziekenhuis en voor zowel patiënten, eventuele begeleiders, bezoekers, medewerkers als vrijwilligers. De mondneusmaskers kunnen weer afgedaan worden bij het verlaten van het ziekenhuis. "Het ziekenhuis hanteert deze strengere huisregels in het belang van de veiligheid en continuïteit van zorg in Adrz", zo laat een woordvoerder weten.

Het ziekenhuis verzoekt patiënten en bezoekers om zelf een niet-medisch mondneusmasker (stoffen of wegwerpmondneusmasker) mee te nemen. Als iemand het ziekenhuis binnengaat, dan wordt gevraagd of deze persoon gezondheidsklachten heeft die overeenkomen met COVID-19 gerelateerde klachten. "Heeft een patiënt klachten die op een mogelijke besmetting met COVID-19 wijzen, dan krijgt deze patiënt van het ziekenhuis bij de ingang van het ziekenhuis een medisch mondkapje", zo zegt het ziekenhuis.

Naast het dragen van een mondkapje vraagt het ziekenhuis nog steeds aandacht voor de bestaande maatregelen zoals het houden van anderhalve meter afstand, het volgen van de looproutes, het desinfecteren van de handen en het hoesten en niesen in de elleboog. Bij poliklinische afspraken geldt dat er geen begeleider mee mag tenzij dit medisch noodzakelijk is. Voor het bezoeken van patiënten geldt nog altijd dat maar één bezoeker per patiënt per bezoektijd is toegestaan.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Artikel 10 (13-10-2020 om 15:50)
Dit gaat in tegen de grondwet, ook huisregels moeten zich aan de wet houden. Een noodwet waarin mondneus maskers verplicht kunnen worden ivm Covid 19 bestaat nog niet. ADRZ u gaat buiten uw boekje.
bram (13-10-2020 om 15:43)
@john. Het dragen van een mondkapje doet ook niks tegen een virus, dus al draagt de hele wereld er 1 het helpt niet! Paniek en angst is wat ze zaaien, nou dat word wat als ze oogsten. Hou je hard maar vast!
Zeeuwse (13-10-2020 om 12:57)
@ Mike, als je medische hulp nodig hebt dan maak je je toch niet druk om een mondkapje? Ik vind dat iedereen die mondkapjes principes eens over boord moet gooien. Als het verplicht is, is het verplicht. Zo simpel is het. Daar hoef je zelf niet over na te denken, dat wordt voor ons gedaan. #ikvindheteenbeetjegezeur
slavenburg (13-10-2020 om 12:48)
eindellijk!Achterlijk gedoe had al maanden moeten doen Er lopen daar veel zieke mensen anders kom je daar niet.Vlissingsziekenhuis ook niet maar bij bloedonderzoek of ander onderzoek zitten mense dicht bij elkaar.Heb zelf steeds een mondkapje gedragen daar en je wordt bijna voor gek aangekeken Pas toen ik zei dat het voor de ander was vonden ze dat zeer vriendellijk van me Idioot gewoon.Gelukkig dat het nu welmoet.
Adam (13-10-2020 om 11:43)
@Mike: dan heb je een probleem erbij neem ik aan. Ik schrijf met opzet 'erbij'...
Peter (13-10-2020 om 11:15)
Wij hebben allemaal kunnen zien hoe goed de mondkapjes werken in Rotterdam en Alsterdam; aantal besmettingen vervierdubbeld!
Cookie-instellingen beheren