Weerbericht:
Overdag in het noorden zon, in het zuiden wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote zoekactie na vondst drenkeling Stavenisse

Toegevoegd: 13-10-2020, 14.16 uur - Update: 13-10-2020, 15.15 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - Op de Oosterschelde heeft vanmiddag een grote zoekactie plaatsgevonden nadat eerder al een drenkeling uit het water was gehaald. De vermiste persoon bleek zich echter op de wal te bevinden.


Rond 12.15 uur werd alarm geslagen over een drenkeling die in het vaarwater Keeten-Mastgat-Zijpe zou zijn aangetroffen door een passerend schip. De drenkeling kon aan boord worden genomen en bij Stavenisse aan wal worden gebracht. Daar kwamen de ambulancedienst en een traumahelikopter naartoe. De drenkeling is met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Omstreeks12.55 uur werd een grote zoekactie opgestart nadat duidelijk was geworden dat er mogelijk nog een tweede persoon in nood was geraakt. Twee KNRM-reddingboten, een brandweerboot, de reddingboot Mistral, sleepboot Charlie en een politievaartuig zochten vervolgens op het water. Vanuit de lucht werd gezocht door een Kustwachtvliegtuig en een helikopter van de kustwacht.

De zoekactie kon rond 14.05 uur worden beëindigd nadat de vermiste persoon op de kant was aangetroffen. Over zijn toestand is niets bekend. Wat er precies is gebeurd, is ook nog niet duidelijk. Mogelijk is sprake van twee oesterrapers die door het getij in de problemen zijn gekomen. Ze waren voor zover bekend in ieder geval niet met een vaartuig op pad.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren