Weerbericht:
Winterse buien. Vrijdag eerst droog, later enige regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Geen bewijs voor berovingen: vrijspraak voor Belg

Toegevoegd: 13-10-2020, 17.03 uur
Geen bewijs voor berovingen: vrijspraak voor Belg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 22-jarige Belg W. L. uit Wernhout na een eis van één jaar cel vrijgesproken. Hij stond terecht vanwege een vermeende beroving.


L., die alles bestempelde als 'één grote leugen', werd ervan verdacht eind februari drie jongelui in Nieuwerkerk en Oosterland hun mobiele telefoons afhandig te hebben gemaakt middels afpersing. Volgens verklaringen van de drie werden ze bedreigd met een vuurwapen en moesten ze - nadat ze eerst op de grond moesten gaan liggen -  hun mobieltjes afgeven.

L. hield bij hoog en laag vol dat de drie wiet bij hem wilden kopen maar niet genoeg geld bij zich hadden. Om toch aan geld te komen zouden ze hem de telefoons geven om die vervolgens bij de verzekering te claimen. In haar vonnis stelt de rechtbank dat de verklaringen van de jongelui onderling nogal eens wisselden en ook soms met elkaar in strijd waren. Ook ontbrak bij de rechtbank de overtuiging en dus volgde vandaag vrijspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bert kaiser (13-10-2020 om 17:40)
en dan toch wel vervolgd voor handel in wiet?
Cookie-instellingen beheren