Weerbericht:
Rustig najaarsweer. Vandaag vooral in het noorden grijs. Morgen veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkelingen Stavenisse maken het goed

Toegevoegd: 13-10-2020, 17.16 uur
Er werd gezocht met diverse reddingsboten, een vliegtuig en een helikopter.
Er werd gezocht met diverse reddingsboten, een vliegtuig en een helikopter.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - De twee personen die vanmiddag te water raakten bij Stavenisse maken het naar omstandigheden goed. Dat meldt de politie.


Rond 12.15 uur werd alarm geslagen over een drenkeling die in het vaarwater Keeten-Mastgat-Zijpe zou zijn aangetroffen door een passerend schip. De drenkeling kon aan boord worden genomen en bij Stavenisse aan wal worden gebracht. Daar kwamen de ambulancedienst en een traumahelikopter naartoe. De drenkeling werd vervolgens met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Omstreeks 12.55 uur werd een grote zoekactie opgestart nadat duidelijk was geworden dat er mogelijk nog een tweede persoon in nood was geraakt. Twee KNRM-reddingboten, een brandweerboot, de reddingboot Mistral, sleepboot Charlie en een politievaartuig zochten vervolgens op het water. Vanuit de lucht werd gezocht door een Kustwachtvliegtuig en een helikopter van de kustwacht.

De zoekactie kon rond 14.05 uur worden beëindigd nadat politieagenten de vermiste persoon op de kant hadden gelokaliseerd. Volgens de politie bevond de persoon zich op een camping in de buurt. Hij verkeerde volgens de politie in goede gezondheid maar kreeg wel medische hulp.

Wat er precies is gebeurd, is ook nog niet duidelijk. Mogelijk is sprake van twee oesterrapers die door het getij in de problemen zijn gekomen. Ze waren voor zover bekend in ieder geval niet met een vaartuig op pad.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750