Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Reisadvies: Alleen noodzakelijke reizen naar België

Toegevoegd: 13-10-2020, 17.22 uur
Reisadvies: Alleen noodzakelijke reizen naar België
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanaf vandaag geldt volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor geheel België code oranje. Dat betekent dat alleen nog noodzakelijke reizen naar België worden geadviseerd.


Volgens het ministerie is het aantal besmettingen met het coronavirus in heel België toegenomen en daarom is de kleurcode van het gehele land aangepast van geel naar oranje. "Reis alleen naar België als het noodzakelijk is. Na een verblijf in België gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Door thuis te blijven draagt u bij aan het voorkomen van nieuwe corona besmettingen in Nederland", zo schrijft het ministerie op de website Nederlandwereldwijd.nl.

Mensen die toch naar België reizen moeten volgens het ministerie rekening houden met speciale voorwaarden die worden gesteld om het land in te reizen. Door het hoge aantal besmettingen in Nederland beschouwt België alle provincies in Nederland als ‘rode zones’, behalve de provincie Zeeland. Reizigers uit onze provincie krijgen het advies om waakzaam te zijn voor coronabesmettingen. Zij hoeven geen testen te overleggen of in quarantaine te gaan.

Voor mensen uit Zeeland geldt op dit moment dat als zij langer dan 48 uur in België verblijven een zogeheten Passenger Locator Form moeten invullen met daarin een zelfbeoordelingsformulier. Doorreizigers, grensarbeiders of chauffeurs van goederen- en vrachtverkeer die korter dan 48 uur in België verblijven zijn dus uitgesloten van reisbeperkingen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse militair (13-10-2020 om 20:59)
En straks met de herfstvakantie kan ik weer achteraan de rijen Duitsers en Belgen aansluiten bij de supermarkt. Maar nee, blijf en werk thuis, domme Hollanders
Cookie-instellingen beheren