Weerbericht:
Overdag in het noorden zon, in het zuiden wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink steunt maatregelen: 'Direct ingrijpen noodzakelijk'

Toegevoegd: 13-10-2020, 21.53 uur
Lonink steunt maatregelen: 'Direct ingrijpen noodzakelijk'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - “Het virus verspreidt zich nu zo snel, dat direct ingrijpen noodzakelijk is. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen”, dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet.


Volgens de Veiligheidsregio heeft het coronavirus te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden en zijn daarom strengere maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Lonink: “Dit is een pakket met stevige maatregelen die ons allemaal raken. Vooral de impact op de horeca en de sport is erg groot. Maar het virus verspreidt zich nu zo snel, dat direct ingrijpen noodzakelijk is. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen.”

“Mensen vragen zich misschien af waarom ook Zeeland mee moet doen met deze zware maatregelen. De situatie in Zeeland is, in vergelijking met de rest van Nederland, toch nog goed behapbaar? Ik begrijp dat men dat denkt, maar ook in Zeeland loopt het aantal besmettingen op. We zijn omringd door regio’s waar de situatie ernstig tot zeer ernstig is. Als we nu niet ingrijpen, zitten we binnenkort in dezelfde situatie als in het afgelopen voorjaar, of erger. Nu niks doen, is straks achter de feiten aanlopen, met alle gevolgen van dien, o.a. voor de capaciteit van de zorg in Zeeland”, zo zegt Lonink.

Volgens Lonink biedt de vanavond gepubliceerde ‘routekaart’ perspectief op onderscheid tussen regio’s als het gaat om maatregelen. Lonink: “Dus hoe sneller we nu het virus kunnen terugdringen met landelijke maatregelen, hoe sneller we de routekaart kunnen gaan gebruiken. Met maatregelen passend bij de situatie in Zeeland op dat moment. Het is dus van belang dat we er nu met zijn allen voor zorgen dat het aantal besmettingen stabiliseert. En ik weet dat de Zeeuwen dat kunnen. Dat hebben we voorheen ook laten zien. We moeten het met zijn allen doen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter Quest (14-10-2020 om 11:14)
Deze clown zal ook niet eens doortastend optreden. Ik zeg sluit gewoon de A58 en de N57, N59 en N289 voor iedereen die Zeeland in wil en er niets te zoeken heeft. Stel als veiligheidsregio dat transport wel gewoon door mag rijden. Is het probleem zo opgelost. Niemand er in als je er niet woonachtig bent. Ik zegt duurt max. 10 dagen en je bent overal vanaf.
Ja-Ja (14-10-2020 om 09:26)
Doodoorzaak in Nederland. Dagelijks sterven er 400 mensen in Nederland.Kan alles zijn, Kanker staat op 1. Hart en vaatziekte op 2 Foute behandeling oa met medicatie op 3 Deze zijn een veel fout aan de ECHTE ALLEEN corona doden. Vertel eens hoeveel ECHTE ALLEEN corona doden zijn er ? Waar is de griep?Bij test word gewoon corona ingevuld ook al heb je griep of snotterig ben. Lonink is een meeloper net als alle regeerders en burgermeesters,artsen enz.
jacob (14-10-2020 om 09:19)
We moeten in Zeeland ook mee doen aan de maatregelen. Maar de toeristen mogen gewoon massaal naar Zeeland komen met name de Duitsers en Belgen. Dan vraag ik mij af waarom houdt men dan, in deze periode de grenzen dan niet dicht, of denkt men die hebben geen virus bij zich. Wie controleert dat? Ze gaan naar de super en houden zich, op een enkeling na, totaal niet aan de regels. Lopen met meerdere personen met één winkelwagen zonder mondkapje en zonder hun handen te ontsmetten. Dus de Zeeuw loopt hierdoor ekstra risico.
cq (14-10-2020 om 06:49)
Hele politiek zou moeten aftreden Het is niet dat de politici die de grootste ramp sinds de Tweede Wereldoorlog hebben veroorzaakt, het niet hadden kunnen weten. Er waren al snel meer dan genoeg tegenstemmen vanuit de hoogste kringen van de wetenschap, maar men koos er opzettelijk voor om niet te luisteren. Sterker nog: er werd met behulp van de media een schandalige desinformatie campagne opgestart, bomvol vervalste statistieken en regelrechte leugens, om de bevolking in een toestand van redeloze angst en totale paniek te brengen en te houden. Tegengeluiden werden verketterd, belasterd en gecensureerd.
cq (14-10-2020 om 06:45)
Huidige politieke- en media systeem lijkt te ziek om nog te genezen ? De gevolgen van het corona beleid zijn wereldwijd nu al catastrofaal, maar dat weerhoudt het kabinet en het OMT er niet van om vanavond nog strengere en absurdere maatregelen aan te kondigen. We kunnen deze communistische Agenda-21 staatsgreep tegen onze democratie, samenleving, economie en vrijheid binnen korte tijd zonder geweld stoppen, mits we massaal in opstand komen.
willem (14-10-2020 om 03:39)
wie haalde toeristen naar zeeland? moest toch kunnen? man--hoepel op, je hebt al teveel verziekt.
Cookie-instellingen beheren