Weerbericht:
Weinig bewolking, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Lonink steunt maatregelen: 'Direct ingrijpen noodzakelijk'

Toegevoegd: 13-10-2020, 21.53 uur
Lonink steunt maatregelen: 'Direct ingrijpen noodzakelijk'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - “Het virus verspreidt zich nu zo snel, dat direct ingrijpen noodzakelijk is. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen”, dat zegt Jan Lonink, voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) in een reactie op de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet.


Volgens de Veiligheidsregio heeft het coronavirus te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden en zijn daarom strengere maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Lonink: “Dit is een pakket met stevige maatregelen die ons allemaal raken. Vooral de impact op de horeca en de sport is erg groot. Maar het virus verspreidt zich nu zo snel, dat direct ingrijpen noodzakelijk is. Wij steunen daarom de besluiten van het kabinet om extra maatregelen in heel Nederland te nemen.”

“Mensen vragen zich misschien af waarom ook Zeeland mee moet doen met deze zware maatregelen. De situatie in Zeeland is, in vergelijking met de rest van Nederland, toch nog goed behapbaar? Ik begrijp dat men dat denkt, maar ook in Zeeland loopt het aantal besmettingen op. We zijn omringd door regio’s waar de situatie ernstig tot zeer ernstig is. Als we nu niet ingrijpen, zitten we binnenkort in dezelfde situatie als in het afgelopen voorjaar, of erger. Nu niks doen, is straks achter de feiten aanlopen, met alle gevolgen van dien, o.a. voor de capaciteit van de zorg in Zeeland”, zo zegt Lonink.

Volgens Lonink biedt de vanavond gepubliceerde ‘routekaart’ perspectief op onderscheid tussen regio’s als het gaat om maatregelen. Lonink: “Dus hoe sneller we nu het virus kunnen terugdringen met landelijke maatregelen, hoe sneller we de routekaart kunnen gaan gebruiken. Met maatregelen passend bij de situatie in Zeeland op dat moment. Het is dus van belang dat we er nu met zijn allen voor zorgen dat het aantal besmettingen stabiliseert. En ik weet dat de Zeeuwen dat kunnen. Dat hebben we voorheen ook laten zien. We moeten het met zijn allen doen.”

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
merien (13-10-2020 om 23:35)
het is een goede beslissing geweest van Lonink om de scheldeprijs niet in z-vlaanderen te laten vertrekken en door zeeland te laten rijden (LAAT DIE BELGEN HUN EIGEN LAND VERVUILEN MET CARONA BACTERIEEN )
Markus Gulag (13-10-2020 om 22:44)
Lonink sta op treed af je heb genoeg schade aangericht voor 1 mensen leven
bert kaiser (13-10-2020 om 22:31)
Lonink deed ook een oproep aan de kerken, maar ik vind dat je de kerken moet kunnen sluiten als ze zich niet aan de regels houden , en iedere kerkganger die zich er niet aan houd bekeuren