Weerbericht:
Vanmiddag van het zuiden uit af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 13-10-2020, 21.59 uur - Update: 13-10-2020, 22.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In het centrum van Goes is dinsdagavond na afloop van de persconferentie van het kabinet gedemonstreerd tegen de huidige en de nieuw afgekondigde cornonamaatregelen.


Rond 20.15 uur werd de demonstratie door de politie gemeld. Een groep van dertig tot veertig personen verzamelde zich grotendeels bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan om vervolgens naar de Grote Markt te gaan. Vervolgens liep de groep door het centrum. De deelnemers scandeerden leuzen tegen het kabinet en de media. Duidelijk was in ieder geval dat ze het er niet mee eens zijn dat de regering de vrijheid van Nederlanders inperkt. Ze vroegen daarom ook om het vertrek van minister-president Mark Rutte.

De politie kwam met meerdere eenheden, waaronder ook zeker twee hondenwagens, ter plaatse maar voor zover bekend hebben de aanwezige agenten niet ingegrepen. Rond 21.00 uur vertrokken de meeste demonstranten weer. De politie hield hun vertrek vanaf een afstandje in de gaten.

Illegaal
Volgens de gemeente Goes was het protest niet aangemeld en dus niet toegestaan. Burgemeester Margo Mulder in een persverklaring: "De maatregelen zijn zwaar en ik begrijp dat mensen zich willen uiten. Maar dit soort onaangekondigde samenkomsten kunnen niet en helpen niet. Je kunt voor of tegen de maatregelen zijn maar laten we met z'n allen hier gepast mee omgaan. Ik blijf een dringend beroep op iedereen doen om de maatregelen te respecteren en na te leven."

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jurgen (14-10-2020 om 08:22)
Zie hier de laagst opgeleide mensen van Goes en omgeving.
John (14-10-2020 om 06:08)
Zie hier het onderdeel van het probleem, mensen zoals “Vlinder” hier in de comments die het weer verpesten voor de meerderheid. Hoe moeilijk is het nou om een paar weken op te offeren en je aan de maatregelen te houden. Ga anders even met je opa en oma praten, die hebben het veel moeilijker gehad tijdens de oorloog en alle andere wereldproblemen. Kansloos.
Koos P. (14-10-2020 om 06:03)
Dus dat was het. Ik dacht eerst dat het een soort bijeenkomst was van alle mensen die de afgelopen 5 jaar bij Man Bijt Hond te zien waren.
schot--willem (14-10-2020 om 03:42)
voor mij mag er een totale lock-down komen -- en die zogenaamde demonstranten weten niet waar ze het over hebben--beboet ze zwaar en jaag je uiteen. ik heb geen moeite met de genomen maatregelen alleen niet streng genoeg.
Pim (14-10-2020 om 01:08)
Vlinder jij ziet af ( als je corona krijgt ) voor verdere medische hulp. Ik hoop dat je goed bent geïnformeerd. Waarom heeft de politie niet ingegrepen? Dit mag toch niet.
B86 (14-10-2020 om 00:25)
Goed deze demonstratie. We raken al onze vrijheden kwijt zo langzamerhand. En het wordt alleen maar erger als we niet een keer met zijn allen wakker worden.