Weerbericht:
Vrijwel overal droog en af en toe zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 14 km

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 13-10-2020, 21.59 uur - Update: 13-10-2020, 22.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In het centrum van Goes is dinsdagavond na afloop van de persconferentie van het kabinet gedemonstreerd tegen de huidige en de nieuw afgekondigde cornonamaatregelen.


Rond 20.15 uur werd de demonstratie door de politie gemeld. Een groep van dertig tot veertig personen verzamelde zich grotendeels bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan om vervolgens naar de Grote Markt te gaan. Vervolgens liep de groep door het centrum. De deelnemers scandeerden leuzen tegen het kabinet en de media. Duidelijk was in ieder geval dat ze het er niet mee eens zijn dat de regering de vrijheid van Nederlanders inperkt. Ze vroegen daarom ook om het vertrek van minister-president Mark Rutte.

De politie kwam met meerdere eenheden, waaronder ook zeker twee hondenwagens, ter plaatse maar voor zover bekend hebben de aanwezige agenten niet ingegrepen. Rond 21.00 uur vertrokken de meeste demonstranten weer. De politie hield hun vertrek vanaf een afstandje in de gaten.

Illegaal
Volgens de gemeente Goes was het protest niet aangemeld en dus niet toegestaan. Burgemeester Margo Mulder in een persverklaring: "De maatregelen zijn zwaar en ik begrijp dat mensen zich willen uiten. Maar dit soort onaangekondigde samenkomsten kunnen niet en helpen niet. Je kunt voor of tegen de maatregelen zijn maar laten we met z'n allen hier gepast mee omgaan. Ik blijf een dringend beroep op iedereen doen om de maatregelen te respecteren en na te leven."

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (13-10-2020 om 23:37)
Wat een zootje ongeregeld die niet weten waar ze het over hebben en het zijn juist dit soort dat het virus een kans geeft. En zelfs al zou Rutte weggaan gaat het virus niet over maar aangezien dit groepje niet kan nadenken zal ik dat voor hun doen. Ga er maar vanuit dat dit zeker tot volgende zomer duurt en ook dan zullen er nog steeds maatregelen gelden . Maar ja ik kan het jullie wel uit proberen te leggen maar ik vrees dat het niet aankomt.
7Klapper (13-10-2020 om 23:36)
@ Tja, Zo te lezen had je er zo bij kunnen lopen. Die grenzen doen echt helemaal geen moer, overal is het virus verspreid. En als jij jezelf een gemuilkorfde hond noemd... prima maar zeg dat dat niet over anderen of over mij. Ik draag gewoon een mondkapje om mijn spetters niet te ver uit mijn mond te laten vliegen, helemaal niks ergs aan. Het zijn van die simpele mensen die altijd met simpele oplossingen komen, die vervolgens helemaal niet helpen. Gewoon lekker wijzen naar altijd een ander en het liefst het buitenland. Het virus is overal in Nederland en met het soepelere gedrag + het verslegterende weer heb je gewoon weer een opleving. Dat zie je overal.
kees (13-10-2020 om 22:47)
Stelletje malloten. Die snappen echt niet dat als de regels niet door zouden gaan dat dan binnen een week 75% van de reguliere zorg niet meer door kan gaan. En zelfs MET al deze regels kan 35% van de reguliere zorg al niet meer doorgaan. Operaties die niet meer plaats kunnen vinden en meer kankerpatiënten die zullen overlijden, doordat mensen zich niet aan de regels houden.
Lol (13-10-2020 om 22:35)
Een krop sla heeft nog een hoger iq dan deze mafketels.
Lol (13-10-2020 om 22:34)
Een krop sla heeft nog een hoger iq dan deze mafketels.
Markus Gulagius (13-10-2020 om 22:34)
Rip Vrijheid Rip Grondwet Nog niet 1 tank was ingezet maar we zijn alles kwijt