Weerbericht:
Zonnige perioden. Morgen regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 13-10-2020, 21.59 uur - Update: 13-10-2020, 22.52 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In het centrum van Goes is dinsdagavond na afloop van de persconferentie van het kabinet gedemonstreerd tegen de huidige en de nieuw afgekondigde cornonamaatregelen.


Rond 20.15 uur werd de demonstratie door de politie gemeld. Een groep van dertig tot veertig personen verzamelde zich grotendeels bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan om vervolgens naar de Grote Markt te gaan. Vervolgens liep de groep door het centrum. De deelnemers scandeerden leuzen tegen het kabinet en de media. Duidelijk was in ieder geval dat ze het er niet mee eens zijn dat de regering de vrijheid van Nederlanders inperkt. Ze vroegen daarom ook om het vertrek van minister-president Mark Rutte.

De politie kwam met meerdere eenheden, waaronder ook zeker twee hondenwagens, ter plaatse maar voor zover bekend hebben de aanwezige agenten niet ingegrepen. Rond 21.00 uur vertrokken de meeste demonstranten weer. De politie hield hun vertrek vanaf een afstandje in de gaten.

Illegaal
Volgens de gemeente Goes was het protest niet aangemeld en dus niet toegestaan. Burgemeester Margo Mulder in een persverklaring: "De maatregelen zijn zwaar en ik begrijp dat mensen zich willen uiten. Maar dit soort onaangekondigde samenkomsten kunnen niet en helpen niet. Je kunt voor of tegen de maatregelen zijn maar laten we met z'n allen hier gepast mee omgaan. Ik blijf een dringend beroep op iedereen doen om de maatregelen te respecteren en na te leven."

 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De juiste mening (13-10-2020 om 22:26)
Ik denk dat iedereen wel weet dat dit virus echt is. Dus als je zoals vele hier niet om je eigen gezondheid geeft is prima, maar het gaat om de kwetsbare mensen om je heen, die er wel veel last van zouden kunnen krijgen. Je niet houden aan de regels is daarom pure egoïsme.
Jaap (13-10-2020 om 22:24)
Het is verbijsterend reacties te lezen als die van « vlinder ». Onzin ten top, ongelooflijk egoïsme en bovendien erg dom. Deze mensen horen niet thuis in een samenleving omdat ze niet willen samen leven. Ik hoop voor ze dat ze nooit een beroep moeten doen op iemand anders, een dokter o.i.d. want ik zal ze niet helpen!
Masker (13-10-2020 om 22:21)
Toch zie ik er 1 met een masker op... beetje raar toch?
Peer (13-10-2020 om 22:20)
Ok Vlinder, wel jammer dat als je je niet gaat houden aan de maatregelen, je ook niet echt alleen voor je zelf beslist, maar ook voor alle mensen om je heen op het moment dat je wel Corona oploopt, door je keuze van het niet volgen van de maatregelen.
Goes (13-10-2020 om 22:15)
Niveautje hoor.. Het straalt er vanaf.
Tja (13-10-2020 om 22:15)
Diep triest te noemen dat we door het virus heel veel vrijheden kwijt raken, die we niet meer terug zullen krijgen. We lopen nu al als gemuilkorfde honden rond zonder perspectief voor de toekomst. We hadden het virus al lang onder controle kunnen hebben als we onze grenzen hadden dicht gegooid. Leger aan de grens en luchthavens en stikte testen uitvoeren voor je het land in mag. Het is dweilen met mondkapjes zolang de grenzen open blijven.